avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Activitate valentingheorghe

Activitate valentingheorghe

In actul de proprietate este menționată doar suprafață aferenta apartamentului, puteti însă să calculați suprafața totală aferentă blocului care intradevar este mai mare decat suprafață construita si să stabiliți aceasta limita de proprietate.
Dar ATENTIE, în Cartea funciară a blocului este înscrisă doar suprafață construită, nu au ținut cont de actele de proprietate ! din cvarii motive !!!
Solutia este ACTUALIZAREA Cărții Funciare

Adam Grecu a scris:

In actul dvs. de proprietate sta scrisa si cota-parte indiviza din suprafata pe care este construit blocul, adica inclusiv acel mic trotuar sau rebord cum i s-a mai zis.
Incercati sa faceti niste calcule simple.

Avand in vedere art. 5 al Legii nr. 37 din 26 noiembrie 1975 care prevede :
- " in jurul fiecarui bloc de locuinte se vor prevedea trotuare de protectie din beton simplu sau asfaltate prevazute cu rigole pentru scurgerea apelor", cum apreciati desfintarea acestor trotuare in scopul edificarii de constructii alipite blocurilor de locuinte ?
Mentionez ca trotuarul de protectie al blocurilor de locuinte se afla in coproprietatea, proprietarilor de apartamente,conform actelor de proprietate, dar cu toate acestea, suprafata ocupata de acest trotuar nu s-a inscris in cartea funciara colectiva
legea nr. 24/2007 art 4 lit J coroborat cu art III din Legea nr. 313/2009
Cu ocazia disjungerii unui capat de cerere, in dosarul nou format, instanta are obligatia de a cita partea la domiciliul procesual ales in dosarul principal ?
Tocmai că eu știu ! Primăria și primarul au calitate procesuală , numai că instanța a introdus și partea care a obținut autorizația de construire !!!

Ionut.ion a scris:

Din cate cunosc... emitentul se actioneaza in instanta. Adica UAT-Unitatea Administrativ Teritoriala, reprezentata de primar...
Dar eu zic sa contactati un avocat daca nu stiti nici macar pe cine sa actionati in instanta.

Pentru anularea unei autorizații de construire care sunt părțile ce trebuie acționate în instanța de contencios administrativ și fiscal ? Primăria ? Primarul ? Persoana care a primit autorizația de construire ?
Este vorba, despre dreptul de proprietate asupra suprafetei de teren ocupate de trotuarul de garda al blocurilor de locuinte tip condominiu, care nu a fost inscris in CF, desi acest drept rezulta, in mod cert, din actele de proprietate ( suma suprafetelor de teren aferente apartamentelor din bloc cuprinzand si suprafata ocupata de trotuarul de garda)
Care sunt consecintele, instrainarii in mod nelegal, a dreptului de proprietate asupra unui imobil ( teren ), motivat de faptul ca acest drept de proprietate nu a fost inscris in Cartea Funciara !?
Primaria orasului Mizil jud. Prahova prin Consiliul Local Mizil, instraineaza fara drept, prin HCL, terenul aferent blocurilor de locuinte tip condominiu, respectiv trotuarul de garda al blocurilor, ce reprezinta coproprietate fortata si perpetua, folosindu-se de imprejurarea ca acest trotuar de garda al blocurilor nu a fost inscris in Cartile Funciare ale blocurilor de tip condominiu, bineinteles, tot din culpa primariei, care pana la momentul intocmirii Cartilor Funciare, instrainasera, fara drept, prin HCL, suprafete de teren alipite acestor blocuri !
Situatia este generala in ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cum ma sfatuiti sa procedez pentru remedierea acestei situatii ?
tocmai Cartile Funciare reprezinta un fals grosolan.in ceea ce priveste inscrierea dreptului de proprietate asupra terenului aferent blocurilor de locuinte tip condominiu, suprfata acestui teren aferent fiind diminuata nejustificat in raport cu actele de proprietate, d-na AVOCAT !!!!!!