avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate mihaistoica202

Activitate mihaistoica202

Institutul National de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacității de Muncă, de unde provine acest certificat permanent este in subordinea casei de pensii. Daca se cere altceva decat asta, eu nu stiu ce sa mai fac
si eu am spus in raspunsul meu ca am acest document, l-am gasit in hartiile lasate de paruntele decedat. nu este emis de consiliul judetean ci de cabinetul de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca care precizeaza ca are grad de invaliditate 2 si este permanent. din ce spuneti Dvs nu este valabil pentru pensia de urmas cel eliberat de consiliul judetean, dar nici cel eliberat de CMDTA Bucuresti nu este valabil?? trebuie neaparat sa il tarasc la comisia casei de pensii?
Am un certificat de incadrare intr-o categorie de persoane handicapate care necesita protectie sociala eliberat de cabinetul de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca. Concluzia certificatului este: capacitatea de munca pierduta in cea mai mare parte (handicap accentuat) si este incadrat in gradul 2 de handicap. valabilitatea este permanenta si este din anul 2000.
Am depus dosarul pentru pensie de urmas pentru o persoana cu handicap a carui sunt tutore legal, prin decizie judecatoreasca definitiva. Am fost sunat astazi de o doamna de la casa de pensii sector 3 care m-a informat ca certificatul de incadrare in grad de handicap permanent, eliberat consiliul local, comisia de evaluare persoane adulte cu handicap nu este bun pentru pensia de urmas ( asa ar fi decretat sefa dumneai) si ca trebuie sa aduc alt fel de certificat de incadrare in grad de handicap, se pare de la policlinica. este corect ce mi s-a cerut si daca da, exista mai multe feluri de certificate de incadrare in grad de handicap si care ar fi potrivit pentru aceasta situatie. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Sunt tutorele unei persoane cu handicap, interzis judecatoresc.As vrea sa intreb daca el are dreptul la pensie de urmas dupa tatal sau decedat. Tatal avea peste 4000 de lei pensie. Mama nu stiu cat avea, este si ea decedata. El are o pensie de handicap foarte mica si nu prra mai fac fata sa il intretin. Va multumesc anticipat

am fost la circulatie la alexandria, au cautat in arhive (hartie), au gasit fotocopie dupa permisul vechi, am scris de mana o cerere catre comandant, s-a aprobat instant, o sa imi trimita prin posta adeverinta ca am DREPTUL de a conduce si sunt obligat sa fac vizita medicala si sa il reinnoiesc. caz rezolvat, va multumesc pentru sfaturi
si totusi este posibil, eu nu mint cand spun ca am permis, expirat de 17 ani, dar am permis
am permisul expirat de 17 ani, am locuit in strainatate si nu am condus deloc. astazi am condus in romania si m-a oprit politia in bucuresti. zic ca nu figurez in baza decdste nationala ca posesor de permis si imi vor intocmi dosar penal. eu am luat permisul la 18 ani in alexandria si nu il mai am fizic demult, l-am pierdut. este posibil asa ceva? sa dispar din baza de date? ce pot sa fac?
Sunt tutorele unui interzis judecatoresc cu handicap mintal. Locuieste intr-un apartament unde terorizeaza vecinii din bloc, locuieste singur. Nu vrea sa se interneze intr-o institutie specializata si toate oalele se sparg in capul meu, ma suna vecinii ca face scandal, umbla murdar, mizerie infernala in casa, gandaci etc. Refuza sa i se faca curatenie, devine violent. Cum as putea sa il internez pe timp nedeterminat intr-o institutie?
Sunt tutorele unui interzis judecatoresc cu handicap mintal. Locuieste intr-un apartament unde terorizeaza vecinii din bloc, locuieste singur. Nu vrea sa se interneze intr-o institutie specializata si toate oalele se sparg in capul meu, ma suna vecinii ca face scandal, umbla murdar, mizerie infernala in casa, gandaci etc. Refuza sa i se faca curatenie, devine violent. Cum as putea sa il internez pe timp nedeterminat intr-o institutie?