avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate Luiz Marie

Activitate Luiz Marie

Va multumesc mult pentru raspuns! Cred ca imi va fi de real folos pentru ca se insista cu acea informare in conditiile in care toate documentele (concediile medicale si cererea de concediu de odihna) sunt la dispozitia institutiei.
Va mulțumesc! De la biroul resurse umane insista sa scriu informarea adresata directorului general pentru a ma programa inaintea începerii activității la evaluare medicala din partea serviciului intern de medicina muncii. Perioada de concediu medical s-a încheiat pe 15 martie, dar acum figurez în concediu de odihna pana pe data de 4 aprilie (concediul de odihna restant din anul 2021).

Cornel Vasile a scris:

Nu , va prezentati direct la serviciu.

Bună ziua!
Pentru a reveni în activitate în urma unui concediu medical de 273 de zile, acordat pentru incapacitate temporara de munca, am obligația sa informez în scris conducerea?
Buna ziua!
Daca pe parcursul anului 2021 am fost in incapacitate de munca timp de 182 de zile in urma unei interventii chirurgicale, pot beneficia anul acesta de zilele de concediu de odihna aferente anului 2021 ramase neefectuate?
Va multumesc! Intre timp am cerut sfatul avocatului.
Corect ce spuneți, însă oficial, adus la cunostinta in scris, nu exista astfel de acuzații. Este o vendeta personala a cuiva, respectivul îndreptându-se se asupra mai multor persoane, sotul fiin primul dintre ei.
Va mulțumesc!
Inca o mica adaugare, ni s-a spus neoficial ca singura masura posibila este desfacerea disciplinara a contractu;lui de munca, orice alta sanctiune nu este aplicabila in cazul lui.
Va multumesc! Indraznesc sa va mai expun si o alta problema: inaintea interventiei chirurgicale a fost supus comisiei de disciplina a institutiei cu motivul de suspectare a unei abateri disciplinare. Pana in acest moment nu s a emis o rezolutie, referatul intocmit fiind pe o speta, in sedinta comisiei prezentandu-se si alte motive in sensul ca au fost verificate foile de parcurs si acestea nu erau conforme cu realitatea. La sedinta comisiei care a avut loc pe 15 iunie, sotul a fost insotit de avocat care a solicitat sa ne fie prezentate prin email probele, insa nu am primit nimic pana la aceasta data. Fiind institutie publica as vrea sa stiu: comisia de disciplina trebuie sa fie alcatuita in totalitate de functionari publici sau pot fi membri si persoane pe contractual? (presedintele comisiei fiind angajat contractual si sotul meu la fel). Deunazi insasi presedintele comisiei ne-a sugerat ca ar fi bine ca sotul sa isi prezinte in mod onorabil demisia pentru ca altfel va fi rau in sensul ca este vorba de penal, furt, delapidare, etc De asemenea, ne-a adus la cunostinta faptul ca pe perioada concediului medical se suspenda actiunea de cercetare, mentionez ca a inceput sa beneficieze de concediu medical la o saptamana dupa intrunirea comisiei de disciplina si acesta va dura probabil pana in luna noiembrie sau chiar decembrie.