Bună seara,
Daca un minor preșcolar este înscris la o forma de învățământ de stat fără acordul unuia dintre părinți, iar autoritatea părintească este comuna, cine răspunde pentru aceasta ilegalitate. Țin sa precizez ca părintele nerezident nu a știut de înscriere și nu a refuzat înscrierea copilului.
Daca un avocat depune în fata instantei niște adeverințe medicale xeroxate și modificate la ce infracțiune se încadrează și unde trebuie depusa plângerea împotriva ei? Mulțumesc!
I s-a pus la dispoziție atât Hot Judecătorească, certificatul de naștere al copilului, dar din păcate acesta refuza categoric afirmând ca sunt date cu caracter personal și nu poate. I-am solicitat atât scris cât și verbal, dar refuza categoric și de aceea as vrea sa știu dacă exista o lege sau un articol care să-l oblige în furnizarea datelor despre propriul copil. Mulțumesc frumos!
Bună seara! Exista o lege sau un articol pentru tragerea la răspundere a unui medic de familie în cadrul unui CMI care nu furnizează date medicale părintelui nerezident în legătură cu copil sau? Țin sa menționez ca este custodie comuna. Mulțumesc!
Bună seara! În urma divorțului, fosta soție îmi ingradeste toate drepturile legate de copil. În ultima hotărâre, instanta a decis ca eu sa fiu informat de starea de sănătate a fiicei mele și de orice deteriorare. Aflând ca fiica mea a fost bolnava, am fost la medicul de familie unde este înscrisă, iar acesta prevalandu-se de datele cu caracter personal a refuzat sa-mi dea orice informație despre copil. Are dreptul sa facă acest lucru sau este obligat sa-mi dea orice informație despre starea de sănătate a copilului? Precizez ca avem custodie comuna asupra copilului. Va mulțumesc și aștept un răspuns din partea dumneavoastră!