avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate CrisCristina11

Activitate CrisCristina11

Noul Cod al Urbanismului?

Buna ziua are cineva informatii in legatura cu adoptarea noului Cod al urbanismului si constructiilor?
Catuc a fost prezentat in aprilie anul trecut si am gasit articole din surse serioase( avocatul Dr. Daniel Moreanu) care spun ca intrarea in vigoare va fi in luna Martie 2023 pentru a mentine angajamentul Romaniei in Pnrr.
Asteptam aceasta schimbare cu nerabdare fiind singura modalitate de a iesi din actuala incurcatura imobiliara in care ne aflam.
Constructie in posesie
Buna ziua, incercam cu disperare sa construim o casa pe un teren care ne apartine in proportie de 2/3 si pe 1/3 avem notata posesia de anul acesta … problema e ca primaria nu vrea sa elibereze autorizatia de constructie pe motiv ca nu putem dispune de partea cu posesie doar dupa 3 ani . Desigur NU avem acel timp la dispozitie,inseamna multe sacrificii dar asta nu e luat in considerare de catre primaria din Sanandrei pentru ca il citez pe Dom’ primar : nu suntem neamuri !
Mentionez ca pe cele 2/3 am trecut deja prin cei 3 ani de asteptare ( ni s-au atribuit in timpul cadastrului national din 2017) din pricina neglijentei in acte restul a fost dat in uzufruct unei persoane decedate din 1945…
Acum am angajat un avocat care ne-a sfatuit sa ii dam in judecata cu argumentul ca ne priveaza de dreptul de folosinta a terenului ca si un adevarat proprietar,care sta chiar la baza notiunii de posesie.
Va rugam daca aveti vreo informatie asupra acestei situatii sa ne spuneti .

Ilie29 a scris:

Buna ziua, pe un teren aflat in posesie se poate construi in perioada de 3 ani pana devin proprietar?

Terenul il folosim de 30-40 de ani si abia acum am demarat actiunea de intrare in posesie.
Terenul este o parcela de 4 ari din curtea casei noastre, deci este exclus ca sa apara cineva care sa aiba vreun act pe acest teren. Mentionez ca topograful care a realizat masuratorile nu a gasit niciun document pe terenul respectiv.

Deci exista vreo posibilitate de constructie pe teren aflat in posesie in perioada de 3 ani pana devin proprietar?

Buna ,suntem in exact aceasi situatie si avocatul ne-a sfatuit sa dam primaria in judecata pe faptul ca ne priveaza de dreptul de folosinta a parcelei ca si un adevarat proprietar, lucru care sta chiar la baza notiunii de posesie. Daca a-ti reusit de atunci sa aflati ceva sau daca cineva are idee de ce am putea face va rugam postati un raspuns.

Am inteles, poi si in ipoteza ca nu au avut mostenitori deloc cum facem?
MihailZC a scris:

Nu puteti face asta. Ca sa va judecati trebuie macar sa precizati cu cine va judecati, si nu (cred) ca va fi suficient "mostenitorii defunctilor ... ". Daca aflati macar un nume, prenume, CNP, ceva, puteti solicita instantei de emita o adresa catre DEPABD in scopul identificarii ultimului domicliu cunoscut al mostenitorilor, acestia vor fi citati, nu se prezinta, va judecati in lipsa, vi se atribuie intregul teren si sunteti obligata la plata unei sulte catre ceilalti coproprietari dupa care va duceti la un executor judecatoresc si consemnati sumele datorate pe numele lor.

MihailZC a scris:

Puteti cere intabularea a ceea ce posedati. Daca sunteti inscrisa cu posesia a 60%, puteti cere intabularea asupra a 60%

Buna ziua tuturor, revin asupra subiectului postat cu anumite schimbari recente : am reusit sa intabulez procentajul meu de teren ,deci astazi sunt proprietar pe cota parte din teren.
As dori sa va pun o intrebare cu privire la iesirea din indiviziune. Mi sa spus ca singura metoda de a fi proprietar pe totalitatea terenului este aceasta actiune in instanta, doar ca ceilalti proprietari sunt decedati . Am incercat sa cautam urmasi in registrele bisericii dar nu am gasit pe nimeni. Daca nu sa dezbatut succesiunea cum fac sa chem in tribunal trei persoane decedate? Si care ar fi dupa dumneavoastra procedura de urmat in acest caz,multumesc.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Voi incerca sa ma adresez OCPI cat de curand. Nu am mentionat destul de detaliat in prima postare ca terenul ,in cf, este impartit intre mine in proportie de 60% si celelalte doua parti egale pe restul de 40% care nu s-au manifestat. Deci fiind initial trecut ca si posesor a unei cote parte ,am dreptul sa cer intabularea integralitatii terenului ? Vreau sa ma asigur inainte de a demara orice procedura ca nu mai trebuia vreo lamurire cu privire la decesul coproprietarilor. Va multumesc inca o data
Buna ziua tuturor. As avea o intrebare in legatura cu intabularea unui teren.
Ma aflu inscris ca si posesor pe cf unui teren intravilan din 2016 impreuna cu alte doua parti (proprietarii de origine ,nemti, deja decedati de ceva vreme deoarece casa care nu mai exista a fost cumparata pe la inceputul secolului 20) Acum as dori intabularea terenului definitiv pe numele meu si nu am nici o modalitate de a demostra ca sunt decedati. Am intrebat la primarie si nu sa manifestat nimeni in ultimii 3 ani. Intrebarea mea este ce demersuri am de facut deoarece extrasul de cf nu se schimba din oficiu ,am inteles ca ar trebui dupa aceasta perioada sa devin proprietar automat si sa fac o cerere in privinta intabularii doar ca nu cunosc procedura si nu imi permit consiliere juridica. Va multumesc in avans