avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, pe un teren aflat in posesie se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, pe un teren aflat in posesie se poate construi in ...

Buna ziua, pe un teren aflat in posesie se poate construi in perioada de 3 ani pana devin proprietar?

Terenul il folosim de 30-40 de ani si abia acum am demarat actiunea de intrare in posesie.
Terenul este o parcela de 4 ari din curtea casei noastre, deci este exclus ca sa apara cineva care sa aiba vreun act pe acest teren. Mentionez ca topograful care a realizat masuratorile nu a gasit niciun document pe terenul respectiv.

Deci exista vreo posibilitate de constructie pe teren aflat in posesie in perioada de 3 ani pana devin proprietar?
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
Ilie29, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:32, 7 Noiembrie 2022

Ilie29 a scris:

Buna ziua, pe un teren aflat in posesie se poate construi in perioada de 3 ani pana devin proprietar?

Terenul il folosim de 30-40 de ani si abia acum am demarat actiunea de intrare in posesie.
Terenul este o parcela de 4 ari din curtea casei noastre, deci este exclus ca sa apara cineva care sa aiba vreun act pe acest teren. Mentionez ca topograful care a realizat masuratorile nu a gasit niciun document pe terenul respectiv.

Deci exista vreo posibilitate de constructie pe teren aflat in posesie in perioada de 3 ani pana devin proprietar?

Buna ,suntem in exact aceasi situatie si avocatul ne-a sfatuit sa dam primaria in judecata pe faptul ca ne priveaza de dreptul de folosinta a parcelei ca si un adevarat proprietar, lucru care sta chiar la baza notiunii de posesie. Daca a-ti reusit de atunci sa aflati ceva sau daca cineva are idee de ce am putea face va rugam postati un raspuns.
Am primit raspuns de la un avocat ca se poate construi in aceasta perioada, dar daca in acest timp apare proprietarul de drept situatia juridica se complica. Practic am inteles ca poti construi pe propria raspundere, iar daca apare vreun proprietar de drept al terenului iti ia terenul cu tot cu ce e pe el.
La mine nu e cazul parcela fiind o bucata din mijlocul terenului pe care il detin.
Nu puteti construi.
Ca sa obtineti autorizatie de construire, trebuie sa fiti proprietarul terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie in posesie buna ziua, incercam cu disperare sa construim ... CrisCristina11 CrisCristina11 Constructie in posesie Buna ziua, incercam cu disperare sa construim o casa pe un teren care ne apartine in proportie de 2/3 si pe 1/3 avem notata posesia de ... (vezi toată discuția)
Validitate contract de vanzare-cumparare ThomasT6 ThomasT6 In 1995 am cumparat o suprafata de teren pentru a construi un mic magazin. In contractul de vanzare-cumparare scrie “aflata in tarlaua 18, parcela 402, ... (vezi toată discuția)
Limita de proprietate muresangab muresangab Buna ziua Va rog sa-mi dati niste sfaturi de specialitate in legatura cu problema mea. In anul 2006 am cumparat un teren de 500mp in stupini (brasov). ... (vezi toată discuția)