avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Activitate Zyan

Activitate Zyan

Răspuns la discuția Banca scara fata blocului
Va rog din suflet un mic ajuto de la dumneavoastră cu o parere!?
Daca o banca este montată de catre un proprietar langa geamul meu la nici 2m fără un consiliu al locatarilor plus celor afectați si fără o autorizație de la primărie pentru acesta bancă atunci banca aceea este ilegala o pot desființa de acolo sau??

daniel-mircea a scris:

Sunt doua posibilitati:
1. banca se afla pe proprietatea comuna a asociatiei (in general la mai putin de 1 m de bloc). In acest caz amplasarea ei se poate face in conditiile legii referitoare la exploatarea proprietatii comune, cu acordul proprietarilor direct afectati. Solicitati presedintelui asociatiei inlaturarea bancii.
2. banca se afla pe domeniul public, administrat de primarie. Faceti o sesizare la primarie sau cereti presedintelui sa faca aceasta sesizare.

Asta intrebam si eu stie cineva legea pentru amplasare banci pe domeniul public vreau sa ma informez corect înainte de a face o sesizare poliției si primăriei sau daca nu se ia măsuri chiar un proces contra primăriei "Urbanism"
Aceea banca amplasată ilegal fără acordul primăriei logic eu o pot pt si tăia dar nu am facuto eu am întrebat la primarie si mi sa spus ca stie ca nu este autorizatie pe banca aceea de la primarie sau acord sau o cerere de la locatari plus celor afaceti
Si asta vreau sa întreb daca cunoaște cineva lega unde specifica corect condițiile pentru a monta o banca in fata blocului sau geamul proprietarului care este direct afectat cum este si cazul meu
Dar primaria a pus o conditie mie doar verbal ca sa nu mut banca ca vin vecini si fac galagie ca am mutat-o eu vreau sa aflu lega si apou sa fac o cerere cu numar de înregistrare catre primarie si săi dau cu legea in cap nu verbal cum el o face si ce ar face vecini ilegal. O banca se poate amplasa Repet doar cu o ședință de locatari plus celor direct afectati sau o autorizație de la primărie in caz contrar aceea banca este ilegală asta este logica mea vă rog să-mi spuneţi părerile dumneavoastră daca greșesc eu sau spuneți va rog unde pot gasi legea
mitabiciclista a scris:[/b

Acordul dat e in bătaie de joc,poate demontati banca încercând să faceți rampa,să aibă motiv să va amendeze că ați distrus banca,găsesc ei un nod în papură.

Doamne ajută la. Toată lumea
O întrebare vă tog
Detin un spațiu comercial langă spațiul meu este amplasată o bancă peste noapte fără o cerere de la locatari și celor afectați si nici o autorizație de la primărie nu există pentru banca
Eu doresc sa construiesc o rampă pentru intrare în spațiu comercial si acesta bancă încurca proiectantul am fost la primărie primaria a spus că vă dam acordul pentru rampă dar bancă o lăsăm acolo pai am spus-o nu pot construi rampă din cazua bănci ce este de făcut in termenii legali si care este legea care reprezinta un regulament pentru amplasarea bănci lângă un geam ținându-se cont ca nu sa respectat nici o distanta vă mulțumesc mult doamne ajuta
Lume este rea si invidioasa dar adevărata viata începe dupa moarte si nimeni nu se gândește la aceste lucruri dacă lumea sar gândi ar fi mai bună
Va multumesc din suflet dar daca as face fara autorizatie si sa primesc 1000 lei amenda as fi avantajos ca proiectul dureaza mult si e scump am auzit peste 1000 € pentru o amarata de usa nu exista alta modalitate oare ?
Va multumesc din suflet va rog sa ma scuzati pentru acesta întrebare doamne ajuta mulțumesc încă odata sănătate va doresc

trandafir2 a scris:

Se urmeaza o procedura clasica , dar locala , de autorizare. Luati legatura cu un proiectant de la dvs din urbe.
Nu intamplator am scris "locala", pentru ca fiecare loc cu cutumele lui, ,,,legea fiind aceeasi, se intelege. Succes,

Va mulțumesc mult pentru timpul acordat si răspuns
Care ar fi ce-a mai rapida modalitate legala pentru a construi acesta usa la spatiu comercial
Si cum pot proceda
Va mulțumesc mult

trandafir2 a scris:

Va face un binevoitor o reclamatie si va lipiti de 1.000 lei amenda
(amenda poate fi intre 1.000 si 100.000 lei).
Legal, va trebuie autorizatie de construire.

Buna ziua o întrebare cine ma poate ajuta cu un răspuns
Detin un spatiu comercial CONSTRUCTIE NU DESTINATIE
vreau sa aduc ceva modificari adica sa montez o usa afara de intrare pentru clienti usa se monteaza unde este geam si se mai da jos cateva randuri de cărămidă nu afectează structura sau centura de rezistenta al blocului
Am nevoie de ceva aprobari pentru asta ?? Mulțumesc tuturor !
Buna ziua va rog frumos pentru a ma ajuta cu o informație am un spatiu comercial constructie nu destinatie vreau sa momtez o usa afara unde este un geam practic se da jos cateva randuri de caramida nu afecteaza structura sau centura blocului am nevoie de aprobare sau proiect pentru asta ??
Mulțumesc mult