avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate reby

Activitate reby

Discuție Partaj divort
Dupa 5 ani de concubinaj a urmat 6 ani de casatorie. Divortul s-a pronuntat in 2015, sotii au cazut de acord in privinta partajului. Insa nu s-a pus in discutie un teren cumparat de sot in perioada de concubinaj, respectiv cu o saptamana inainte de casatorie. Pentru a achita avansul sotul primeste bani de la sotie (transfer bancar ce poate fi dovedit cu extras de cont), iar diferenta de pret este achitata prin credit bancar, sotia fiind girant. O parte din ratele pentru creditul bancar au fost achitate in perioada casatoriei acestea continuand sa fie achitate de catre sot dupa divort. Exista riscul ca sotul sa nu mai plateasca ratele (acesta neavand niciun venit) iar banca sa puna poprire pe venitul sotiei ca si girant.

Exista sanse ca sotia aiba castig de cauza daca ar introduce o actiune pentru completarea partajului cu acest teren?
Intentionez sa mai am o discutie cu angajatorul, insa sper sa si priceapa!!
Multumesc pentru pareri.
Si eu m-am gandit la acelasi text de lege si am apreciat ca este vorba de concediere individuala.
Societatea la care lucrez are 11 angajati si a dispus desfiintarea unui numar de 5 posturi printre care si postul meu.
Angajatorul pretinde ca este vorba de concediere colectiva, eu insa apreciez ca este vorba de concediere individuala.
Am solicitat o indemnizatie conform contractului colectiv de munca raportata la vechimea in munca ce se aplica in cazul concedierii individuale. Angajatorul pretinde ca este vorba de o concediere colectiva si raporteaza indemnizatia la vechimea in ramura.
Prevederile carui tip de concediere se aplica in acest caz?
Răspuns la discuția factura proforma achitata
Nu stiu daca firma a dat faliment. Cert este ca la telefon nu mai raspunde nimeni si la sediu nu e nimeni de gasit. Voi trimite notificare si voi introduce o actiune in restituirea platii nedatorate. Ma gandeam sa formulez o cerere de insolventa pentru ca suma platita ajunge la 50.000 lei
In urma cu un an am achitat o factura proforma insa pana in prezent furnizorul nu mi-a livrat marfa si nici nu vrea sa-mi returneze banii. Pot formula o cerere de somatie de plata in baza acestei facturi proforme?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Prescriptie
Am introdus o masina in tara dar nu am platit taxele vamale pentru aceasta. In aul 2001 mi s-a emis un act de dispozitie de plata pentru taxele vamale si s-a inceput executarea silita. La data de 07.01.2005 am primit o somatie de plata urmand ca de abia la data de 01.07.2010 sa mai primesc o alta somatie de plata.
Nelamurirea mea este daca nu cumva a intervenit prescriptia de la data de 07.01.2005 pana la 01.07.2010?
Discuție Prescriptie
Dupa intreruperea cursului prescriptiei la o executare silita inceputa de Autoritatea Nationala Vamala, de cand incepe sa curga un nou termen de prescriptie? De la data ultimului act de executare? Sau de la 1 ianuarie al anului urmator?
Din anul 2005 realizez venituri ca si intreprindere familiala. Recent am primit o instiintare de la Casa de pensii cum ca figurez cu un debit de peste 8.000 lei. Este obligatoriu sa platesc contributii si la casa de pensii pentru venitul realizat?
Este posibil sa transfer licenta de transport a unei firme pe o alta firma de transport? Mentionez ca firma care detine licenta va intra in lichidare.
Multumesc anticipat.