avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divort

Dupa 5 ani de concubinaj a urmat 6 ani de casatorie. Divortul s-a pronuntat in 2015, sotii au cazut de acord in privinta partajului. Insa nu s-a pus in discutie un teren cumparat de sot in perioada de concubinaj, respectiv cu o saptamana inainte de casatorie. Pentru a achita avansul sotul primeste bani de la sotie (transfer bancar ce poate fi dovedit cu extras de cont), iar diferenta de pret este achitata prin credit bancar, sotia fiind girant. O parte din ratele pentru creditul bancar au fost achitate in perioada casatoriei acestea continuand sa fie achitate de catre sot dupa divort. Exista riscul ca sotul sa nu mai plateasca ratele (acesta neavand niciun venit) iar banca sa puna poprire pe venitul sotiei ca si girant.

Exista sanse ca sotia aiba castig de cauza daca ar introduce o actiune pentru completarea partajului cu acest teren?
Terenul respectiv, nu poate constitui obiectul unui partaj, deoarece a fost cumparat inainte de casatorie. Deci, nu este bun comun.

Puteti cel mult sa solicitati de la fostul sot o suma de bani echivalenta cu sumele de bani achitate de dvs . (un drept de creanta).

Daca acesta nu are de unde sa va dea banii, atunci puteti cadea la o intelegere cu el (daca vrea!!!!) sa va vanda terenul dvs. in contra-prestatie cu banii pe care vi datoreaza.

Situatia este destul de complicata, pentru ca va trebui stabilit prima data, existenta si cuantumul dreptului de creanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu sau fara minori alex201888 alex201888 Buna seara, sotia are dintr-o casnicie anterioara un minor de 12 ani, in caz de divort, se considera divort cu minori sau fara? Intreb in ideea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Bun achizitionat inainte de casatorie eciordache eciordache O casa achizitionata inainte de casatorie cu credit bancar achitat in timpul casatoriei este considerat bun comun? Dobandit in timpul casatoriei? Copii din ... (vezi toată discuția)
Partaj marcelica2 marcelica2 buna ziua in anul 1985, necasatorit fiind, am contractat cumpararea in rate a unui apartament. in anul 1989 m-am casatorit, continuand sa platesc ratele la ... (vezi toată discuția)