avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaaC73

Activitate MihaelaaC73

Buna ziua,

Am incheiat un contract cu o firma din UK care intre timp, si-a deschis sucursala in Romania si doreste ca platile sa se efectueze catre sucursala, si nu catre firma mama. Ce fel de contract este necesar - cesiune sau este suficient un act aditional in acest sens? Multumesc.
Pot apela la prestarea serviciilor direct de firma care este subcontractata de prestatorul cu care am contract incheiat? exista vreo interdictie in acest sens daca in contract nu este prevazut ?

Multumesc,
Buna ziua,

Cererea de modificare a obiectului principal de activitate precum si documentele in sustinerea acesteia pot fi depuse la oricare dintre oficiile registrului comerţului.(art.85 din Legea nr. 265/2022).?
Mentionez ca societatea are sediul social in Bucuresti si punct de lucru la Iasi.

Nu reusesc sa ma lamuresc si ma induce in eroare urmatoarea:
Cererea de înregistrare (semnată olograf sau cu semnătură electronică calificată), însoţită de documentele necesare înregistrării, se depune la ghişeu sau prin transmitere prin servicii de poştă/curierat sau prin mijloace electronice la oficiul registrului comerţului în a cărui rază teritorială este situat sediul social al acestora de către persoanele menţionate la art. 79-81 din Legea nr. 265/2022, personal sau prin împuternicit.

Multumesc
Buna ziua,

Unde plateste un cetatean strain o amenda? Pe procesul verbal nu este niciun cont bancar și, înteleg că nici pe ghiseul.ro nu este posibil..
Doar fratii sunt in viata. Copiii acestora, respectiv nepotii de frati ai defunctului sunt mostenitori?
Buna ziua.
Cine sunt mostenitorii fratelui meu? Mentionez ca acesta nu a fost casatorit niciodata, nu are sotie , nici copii. Multumesc.
Răspuns la discuția Fals
desigur, avea contract. Multumesc
Discuție Fals
Buna ziua.
Contabilul meu, s a folosit de semnatura mea electronica și de documentele societatii, fara acordul meu, pentru a incheia diverse contracte de telefonie, cu achizitie de echipamente. Cum sa procedez in aceasta situatie? Multumesc
Bună ziua,

Există vreo modalitate legală prin care să se poată acorda beneficii salariale de tipul tichetelor de masa Administratorului care are incheiat Contract de management?
Răspuns la discuția Firma cu doua cui-revisal
Va multumesc frumos pentru clarificari.