avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Activitate panda02

Activitate panda02

Sunt la pensie deja pe legea 263/2010 de doua luni si lucrez in continuare. Daca angajatorul imi da din urma adeverinte rectificative de grupa , pot fi valorificate dupa 01.09.'24 pentru recalculare cuantum pensie ?
Locuiesc intr-un bloc cu 9 nivele dispus pe E-V. Daca pe partea de V are loc vreun incendiu o masina de pompieri nu are spatiu pentru acces . Totul din cauza unei baterii de 9 garaje amplasate la 3 m de limita de proprietate. Deasemenea nicio ambulanta nu poate accesa intrarea in bloc , pe vest, pentru preluarea un pacient pe targa. Intrebarea: exista vreo lege care sa reglementeze spatiul necesar pentru acces ISU ?
Multumesc!
asa erau denumite generic la noi in unitate . Ma intereseaza un raspuns referitor la orele suplimentare . Multumesc!
Buna ziua!
Context : intre 09.1991 - 11.2027 am lucrat pe schimburi beneficiind de ore suplimentare S+D, libere platite 100% reiesite din diferenta tura siderurgica si tura zi, nopti , spor nocivitate, spor conditii grele, spor vechime., prime contractuale.Toate impreuna generand salariu brut lunar. Am adeverinte pentru sporuri de : nopti, sporuri. Si cartea de munca cu salariile de incadrare.
Art 165 legea 163/2010. alin 1-c se refera la salariul brut .
Astazi salariu brut este calculat ca fiind totalul realizat la care se aplica retinerile legale (impozit, CAS, CASS) .
Intrebare : pentru perioada 1991-2001, la calculul punctajului lunar de pensie pot fi luate in calcul si orele suplimentare realizate ?
Multumesc !
Mulțumesc! eu am lucrat in siderurgie intre 1991-2007.. Intre 1991 si 2001 am adeverință de gr1 100% iar intre apr 2001 si 2007 am gr deosebite. M-ar interesa să obțin gr specială in loc de deosebite avand in vedere că am avut aceeași poziție în perioada menționată cu două incadrari diferite. Rog un sfat.
Buna ziua! Un asistent medical de laborator analize medicale in spital de urgenta - are dreptul la grupa de munca conditii de munca deosebite? Mentionez ca lucru pentru analizele pacientilor presupune si utilizarea de diversi produsi chimici - toxici.
Buna ziua! Daca am lucrat 100% , nu 50 sau 70%, inginer sef tura in turnare continua otel , intre 2003 - 2007, pot beneficia de grupa speciala ? Daca DA , ce lege este aplicabila ?
Multumesc !
O societate de asigurare din Romania (RCA auto) poate deconta o reparatie la un service din alta tara europeana in baza dosarului de daune intocmit in Romania? Daca DA, care este mecanismul?