avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate panda02

Activitate panda02

Legiuitorul elaboreaza legi . Asta face Parlamentul . Dar Guvernul da OG si HG. Ceva nu se leaga. Sper ca cineva va deschide proces cu CNPP pentru obtinerea indexarii legale conform legii 360/2023.
Multumesc! Legea pensiilor 360/2023 este lege organica sau ordinara? In ierarhia actelor normative o OG este dupa lege ordinara fiind "praeter legem si secundum legem". Stiu ca o lege organica reglementeaza diferite tipuri de organizari, sa zic.
OG poate schimba conditiile de aplicare a unei legi ordinare?
Care este baza legala prin care Guvernul intervine in aplicarea unei legi votate in Parlament de ambele camere? ( ma refer la modificarea conditiilor de aplicare a legii 360/2023 prin OG 156/2024).
Daca este pe legea 360, atunci pierd 2.7 puncte cu tot aportul adus de sporurile nepermanente. Deci conteaza anul in care ai iesit ca sa fie utile acele adeverinte .Altfel munca degeaba la RU pentru adeverinte.

CHKa a scris:

Pe 360/2023 , desigur . Pe Legea 263/2010 nu se puteau lua in calcul sporurile nepermanente .

Buna ziua! Am iesit la PLV in august 2024 pe legea 263. Daca aduc venituri de dinainte de 2001 care includ si sporurile nepermanente, pe formula carei legi se face recalcularea - 263 sau 360? Multumesc!
Multumesc !
Buna ziua! Se poate renunta la cota de 25% la CAS daca lucrez in continuare ca salariat la privat dar sunt si pensionar?
Buna ziua!
Armata si facultatea la zi conteza ca punctaj la cuantumul pensiei pe legea 263 ? In decizie la litera G nu sunt eventuale puncte corsepunzator celor 5ani si 9luni.
Multumesc! :)
Sunt la pensie deja pe legea 263/2010 de doua luni si lucrez in continuare. Daca angajatorul imi da din urma adeverinte rectificative de grupa , pot fi valorificate dupa 01.09.'24 pentru recalculare cuantum pensie ?