avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate Iulia. 2021

Activitate Iulia. 2021

Buna ziua! Din punct de vedere legislativ daca un angajat are un program part-time de 20 ore/saptamana, si intr-o luna sunt repartizate: 3 ore de L-V si 5 ore sambata, este corect? La program part-time trebuie sa aiba repaus de 2 zile consecutiv? Multumesc anticipat!
Buna ziua!
La un SRL cu capital majoritar de stat se poate ca directorul general adjunct anagajat cu CIM sa aiba si contract de mandat pentru director general in acerlasi timp? In situatia in care nu este posibil care ar fi cea mai optima varianta? Va multumesc anticipat!
Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un sfat avizat în următoarea speță:
Ordonanța de urgență 31/2024 introduce o excepție la limitarea valorii tichetelor de masă pentru salariații cu venituri lunare nete sub 8.000 lei. Aceștia pot primi tichete de masă la valoarea din plată la data intrării în vigoare a legii, chiar dacă depășește limita generală.
Întrebări:
1. Un angajat cu salariul net lunar sub 8.000 lei in luna aprilie, dar care a depășit această sumă din cauza primei de Paște si a voucherelor de vacanță primește tichete de masă de 35 lei (valoarea din octombrie) sau 16 lei (valoarea din aprilie)?
2. Valoarea netă de 8.000 lei se calculează luând în considerare și valoarea tichetelor de masă?

Mulțumesc anticipat!
Imi puteti spune va rog cum ar trebui inregistrata corect? Va multumesc!
Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea speta. Avem un angajat care a fost ales secretar al AGA cu indemnizatie pe sedinta. Pe an cred ca vor fi maxim 2 sedinte. Imi puteti spune daca este corect ca indemnizatia sa se inregistreze la salariul angajatului? Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Daca urmeaza sa avem un agajat part-time in functia de responsabil tehnic cu executia, trebuie sa mentionez si programul de lucru? Intreb, pentru ca el va fi prezent doar la receptii intermediare, sedinte de lucru, etc..... Pot sa scriu doar program inegal? Multumesc! Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
multumesc frumos!
Buna ziua! Avem un angajat pe functia de sef formatie in domeniul constructiilor- COR 132235 si trebuie sa-i schimb functia in sef echipa si nu stiu in care COR sa-l incadrez corect. Va multumesc anticipat!
Buna ziua!Din momentul in care s-a inregistrat contractul colectiv de munca la ITM se aduce la cunostinta si salariatilor? Se incheie AA la contractul individual de munca? Dar pentru viitorii angajati trebuie intocmit vreun document in care sa declare ca au luat la cunostinta prevederile contractului colectiv de munca? Va multumesc anticipat!
Multumesc!