Buna seara,
Numele meu este Catalin si as dori sa aflu si eu raspunsul la cateva intrebari si/sau scenarii.
1. O persoana (61 de ani) a decedat avand o sotie pensionara si 2 copii ( unul student 22 ani si celalat casatorit 30 ani)
Persoana decedata era pensionata mai devreme cu o pensie de 1000 ron.
As fi foarte recunoscator daca cineva ar putea sa imi explice daca in cazut de mai sus se poate obtine o pensie de urmas.
1.a Daca da atunci care ar fi quantumul acesteia si de asemenea demersurile necesare pentru obtinerea ei ?
1.b Pensia se va acorda pe membru de familie sau numai sotiei persoanei decedate ?
1.c Pensia se acorda pe viata ?
1.d Daca pensia se va acorda in quantum de 75 % pentru sotie si copilul care este inca la facultate ( am citit niste informatii mai vechi ) atunci ce se va intampla in momentul in care copilul ajunge la varsta de 26 ani sau termina facultatea ?
O indrumare catre un site de unde as putea lua aceste informatii e la fel de bine venita.
2. A doua intrebare ar fi in legatura cu ajutorul de deces.
Aceleasi date de sus si la fel daca se poate mentiona quantumul si demersurile necesare.
De asemenea as aprecia indrumarea catre un site care sa contina informatiile de care am nevoie.
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
*******
Imi cer scuze pentru titlul eronat am scris din greseala pensie alimentara in loc de pensie de urmas.
1. Banii au fost furat cu tot cu portofel ( acte,card acces de la munca etc. ) 2. Omul a s-a intalnit cu ea ulterior ( ea fiind insotita de un amic ) si a inapoiat portofelul fara bani si un secure ID 3. A declarat la politie ( pentru ca politistul a zis ca fata nu vrea sa inainteze procesul daca isi recupereaza banii ) ca intr-un moment de slabiciune a furat portofelul ptr ca avea situatie precara 4. Nu mai munceste la acea agentie 5. Prietena a mai vorbit cu el si a spus ca trebuie sa vanda un apartament primit ca mostenire si ca atunci va obtine banii ( asta am mentionat pentru ca in cazul in care intra la puscarie poate fi obligat sa plateasca din banii pe care ii va obtine ulterior pe apartament...cred ) imi cer scuze daca nu am dat destule date despre situatie.
Multumesc pentru eventuale raspunsuri.
Cu stima,
Bucsan Catalin
Buna seara,
As fi recunoscator daca ati putea sa ma ajutati cu niste informatii privind urmatoarele. Un agent imobiliar i-a furat prietenei mele 500 Euro ( a luat portofelul din buzunar fara sa o atinga pe ea ) ea a depus plangere si a fost aprobata dar nu a fost inaintata tribunalului pentru ca a fost sfatuita de politistul care se ocupa de caz sa astepte pentru a-si recupera banii. De 2 luni agentul imobiliar ( care a fost la politie si a recunoscut ca a furat ) nu i-a dat nici un ban si o tot amana. Intrebarea mea este daca prietena mea roaga politistul sa trimita plangerea la tribunal ... acesta va fi obligat de tribunal sa plateasca suma furata...si daca nu se poate actiona in judecata civila infractorul cerand chiar si despagubiri pentru daune morale...mentionez ca prietena mea a fost nevoita sa se mute din locul unde a stat pentru ca nu a mai avut bani sa plateasca chiria si a pe langa asta a ramas cu o datorie de 500 Euro pe care s-a chinuit mult timp sa o recupereze.
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cu stima,
Bucsan Catalin
P.S. Daca se poate sa-mi faceti trimitere la o lege legata de procesul civil in acest caz sau de cel penal legat de furt ar fi exceptional.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare de fapt mai multe ( sper sa nu fie offtopic si sa imi sara lumea in cap). Eu sunt student anul IV la Univ. Romnano-Americana la Fac. de Drept si deja incep sa-mi fac griji in ceea ce priveste gasirea unui maestru pentru ca vad ca toata lumea spune ca trebuie or trbuir sa ai cunostinte exceptionale ori sa dai spaga pentru a beneficia de indrumarea unui avocat definitiv si eu din pacate recunosc primi doi ani de facultate nu mi-am spart capul cu invatatul pentru ca 1. ma intretin relativ singur si 2. eram drac prost, cunostintele mele nu sunt nici pe departe exceptionale ( dar am observat ca facand practica inveti si mama teoriei pentru ca am "colaborat" cu o doamna jurista de la care am invatat drept comercial intr-o luna cat nu am invatat la facultate tot anul ) si vroiam sa stiu daca nu sunt baiatul acela exceptional inseamna ca pot sa imi iau adio de la barou ? Cealalta intrebare ar fi...stie cineva daca intr-un an ( anul IV ) am sanse reale sa invat tot ce imi trebuie pentru a fi un avocat stagiar deziderabil ? in sensul ca daca ma pun acum in timpul pe care il am sa invat si materia pe care ba nu am avut timp sa o invat ba nu am avut disponibilitatea psihica ( ca sa nu ii zic CHEF ) as putea acumula toate cunostintele necesare ( tinand cont ca trebuie sa muncesc si sa invat si pentru anul curent ).
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Catalin Bucsan
Evident ca ma refer la un raport de munca si ma gandeam ca as putea face parte din acel personal auxiliar care inteleg ca poate fi orice persoana mai putin persoane cu studii juridice superioare finalizate. Si cum eu ma exclud din clasa celor mentionati in Art. 175 mai sus citat, ma gandesc ca este legal ca un avocat sa angajeze un student pe un post care sa aiba ca responsabilitati anumite activitati chiar de secretariat, intentia mea nu este neaparat sa fiu un asistent sau ceva de genu, ma intereseaza orice post poate oferi un avocat, atata timp cat o sa am acces la informatii ce ma vor pregati sa fiu un mai bun jurist. O zi buna.
Articolul 175
Toate formele de exercitare a profesiei pot angaja personal auxiliar. Este interzisa angajarea ca personal auxiliar a persoanelor cu studii juridice superioare.
Daca va referiti la articol de mai sus care a fost citat de acel domn in discutie, eu inteleg ca este interzisa angajarea unei persoane cu studii juridice superioare finalizate astfel legalitatea unei eventuale colaborari nu ridica probleme deoarece eu nu am studiile finalizate ci doar am trecut in ultimul an. Daca am interpretat eu gresit va rog sa ma corectati.
L.E.: Imi cer scuze pentru dublu-post am realizat dupa ce era deja prea tarziu.
Sunt constient de ceea ce spuneti dumneavoastra, dar eu am folosit termenul colaborare pentru ca nu stiu ce denumire ar avea relatia profesionala dintre un avocat si un student...ma gandeam ca exista lucruri de facut exact cum am facut si in cadrul colaborarii cu doamna Practicanta in insolventa de care am mentionat in primul post. Multumesc pentru sfat.
O seara buna.
Buna ziua,
Numele meu este Catalin Bucsan , sunt student in anul IV la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Romano - Americane si m-am gandit sa apelez la acest forum in speranta de a gasi un cabinet de avocatura care sa aiba nevoie de un student pentru ...nu ma pot gandi acum exact la ce poate folosi un student in cadrul unui cabinet de avocatura :). Pot sa spun ca am colaborat cam 1 luna cu o doamna Practicanta in insolventa , experienta care pentru mine a fost buna chiar daca a fost de scurta durata. Am invatat sa fac ropoarte lunare de activitate ale lichidatorului/administratorului judiciar, sa fac notificari catre partile interesate, chemari in judecata , tabelele de creanta s.a.m.d. Dupa cum bine stiu toti domnii avocati ( care au fost si dansii la randul lor pe bancile unor facultati ) ceea ce se preda in facultate nu se bate chiar bine cap in cap cu ceea ce se intalneste in practica, spun asta pentru ca motivul meu pentru a cere o astfel de colaborare este de a dobandi experienta astfel incat atunci cand voi fi pus in fata faptului implinit si va trebui sa trec in randul juristilor ( lucru care il voi face intr-un fel sau altu ), sa nu ma izbesc de un mare zid si sa stau eventual in sala de judecata ca un copil in prima zi de scoala.
Recunosc rezultatele mele de la facultate nu sunt extraordinare...poate motivat si de faptul ca a trebuit sa ma intretin relativ singur...poate pentru ca aproximativ in fiecare an a trebuit sa locuiesc cu casa in rucsac pentru ca nu aveam un loc unde sa stau etc. Dar haideti sa nu imi plang de mila ca nu asta este scopul pentru care postez....Ideea generala ar fi ca daca exista in Bucuresti un domn/doamna avocat cu intentia de a angaja un student/ viitor coleg :P as aprecia daca as fi contactat pe adresa de e-mail Bucsan_Catalin@yahoo.com. Domiciliul meu flotant a propiu si la figurat este in Bucuresti.
In concluzie ca sa eliminam anumite nelamuriri o sa fac si o lista de FAQ.
Vreti sa fiti platit ?
- Desigur, dupa cum am mentionat mai sus ma intretin singur, prin urmare am nevoie de un salariu !
Alta experienta relevanta in domeniu , in afara de cea mentionata mai aveti ?
- Nu !
Ce credeti ca va face un potential candidat ?
- Faptul ca vreau sa invat, ca ma atrage meseria de jurist aproape oricare ar fi ea, ca nu sunt "baiatu lu tata" si ca stiu ce inseamna munca de la 13 ani, ca am o ierarhie a valorilor si ca nu am tendinta sa imi bat joc de munca altora.
Cam atat mi-a venit in minte desigur ca domniile voastre pot adresa intrebari ( daca vor fi ) la care eu voi raspunde cat pot de repede.
As vrea sa cer domnilor si doamnelor care vor posta, sa posteze in cazul in care o pot face in mod civilizat fara sa ia peste picior si fara sa-mi vorbeasca de sus, persoanele care simt nevoia de a face lucrul acesta sunt rugati sa se abtina ( mai bine sa am anuntul gol, decat sa ma enervez ). Daca cineva s-a simtit jignit / ofensat de modul in care este formulat anuntul meu, imi cer scuze , intentia mea nu este aceasta ci pur si simplu cu sinceritate caut un loc de munca in domeniul in care doresc pe viitor sa activez. Precizarea care am facut-o mai sus referitoare la ulterioare postari care au ca obiect critica de prost gust este facuta pur si simplu pentru ca am intalnit si oameni de aceasta natura ( nu pe acest forum, deocamdata) asa ca iarasi va rog sa nu ma intelegi gresit.
Cu deosebit respect,
Catalin Bucsan