avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate dbdb

Activitate dbdb

Legea nr. 46/2008 (Codul Silvic) este suficient de restrictiva in ceea ce priveste distrugerea fondului forestier. Bineinteles, ca tara balcanica, totul se opreste in Romania cand e vorba de controlul aplicarii ei. Eu consider insa ca niciodata prin metode restrictive nu se va rezolva total o problema. singura rezolvare in totalitate pe care o vad este incercarea de cointeresare a detinatorilor de terenuri ocupate cu paduri sa le mentina macar la nivelul actual prin subventionarea terenurilor cu o suma consistenta pe ha si an. E inutil sa umplem puscariile cu populatia unei tari (nu au putut-o face comunistii si nu o va rezolva nici coana Europa), nici nu ne-am putea permite, la o adica. Propunerea mea este ca certificatul de reducere de emisii CO2 sa fie clar diferentiat si cea mai mare parte a sa sa fie un asa numit CERTIFICAT DE PRODUCERE DE O2, ADICA DE OXIGEN CU AJUTORUL CARORA POSESORII DE PADURI SA POATA TRAI FARA SA FIE NEVOITI SA TAIE PADURILE.

Parerea mea.
@trope_doi:

Multumesc si Dvs.

Am consultat si un avocat la modul detaliat, cu toate documentele de care dispun la aceasta data. Acelas sfat, asa ca voi proceda in consecinta.

O seara buna,

DB
Multumesc pentru raspunsul detaliat, o seara buna,

DB
Multumesc pentru rraspuns, inca o data, va raspund tot in textul Dvs.:

a) primul - adevaratul potential proprietar nu mai vinde?
Exista contract de vanzare-cumparare din 2007, semnat de martori, sunt in posesia unei copii xerox, neautentificata.
b) adevaratul [proprietar decedeaza inainite de a perfecta actele cu cumparatorul sau?
Am semnat un antecontract de vanzare-cumparare la plata avansului. Daca la antecontract se face un addendum cu plata sumei integrale, presupun ca, in cazul unui deces, la masa succesorala se va lua in considerare existenta lui.
c) potentiaul prim proprietar nu mai obtine titlul deloc ori nu il mai obtine pentru lotul agreat?
Procesul despre care vorbeam la inceput a avut ca obiect tocmai revendicarea respectiva. Hotararea a ramas definitiva iar Consiliul Local tocmai a emis procesul verbal de punere in posesie.

Multumesc inca o data in avans de raspuns,

DB
Multumesc de raspunsul urgent, voi raspunde in textul Dvs.:

Cat timp va trece intre plata si autentificarea vanzarii?
Datorita unor procese care au durat ani de zile (a caror recurs a ramas definitiv de vreun an) punerea de posesie se face momentan ( procesul verbal de punere in posesie a fost intocmit de catre Consiliul Local, faza actuala e de obtinerea titlului in favoarea primului proprietar, de la Consiliul Judetean), presupun ca va dura totul pana max. 01.03.2011.

Cum se va face plata (manual, bancar?)
Manual cu martori

Cine sunteti dvs., vanzator sau cumparator?
Cumparatorul final, vanzatorul care imi vinde mie cumparand in 2007 de la proprietarul initial, care este pus acum in posesie.

persoana fizica sau juridica? dar cealalta parte?
Persoane fizice, toate partile implicate

Multumesc in avans pentru raspuns,

DB
Buna ziua,

va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste subiectul sus-mentionat si daca se poate minimaliza riscul prin vreun model de contract adecvat. Va multumesc in avans,

DB
Buna ziua,

va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste legalitatea construirii unui lac artificial langa gardul ce imprejmuieste proprietatea vecinului meu. Datorita faptului ca terenul e nisipos, drumul de servitute care desparte cele doua proprietati (si care e accesul spre proprietatea mea) "se scurge" ca sa zic asa in lacul lui. Constructia lacului a fost intentionata, deoarece vecinul meu mi-a declarat clar ca el nu doreste vecini in imediata sa apropiere.

Exista vreo reglementare care sa il oblige sa isi "mute " lacul macar la vreo 5 m?

Multumesc in avans,

DBDB
Buna ziua,

as dori o parere avizata in ceea ce priveste modalitatea de parcelare a unui teren mixt, pasune + pasune impadurita, e mai bine de separat inainte sau dupa cumpararea terenului, respectiv intabulare. Pun aceasta intrebare deoarece pe terenul respectiv (pe partea de pasune) ar trebui construita o anexa gospodareasca, iar pasunea-impadurita intra sub incidenta Codului Silvic, L 46/2008.

Multumesc in avans,

DBDB
Buna ziua,

am unele nelamuriri privind situatia de mai sus si anume, din capitolul de litigii ale asociatiilor de proprietari, suportul de curs - administrator imobil, curs tutorial editat de catre Federatia Asociatiilor de Proprietari, citez:

"Pot fi si obligatii in natura ale tertului utilizator al spatiului comun, la care acesta s-a angajat prin contract..." si sunt date ca exemplu, citez "efectuarea de lucrari sau prestari servicii la partile comune, furnizarea de bunuri (produse/materiale) utile asociatiei, chiar intermedierea unor relatii contractuale cu tertii - constituie tot un serviciu prestat asociatiei, etc.

Intrebarea mea este: serviciile de administrare ale imobilului intra la serviciile sus descrise? Daca de exemplu, un spatiu comun ar fi de inchiriat si administratorul imobilului ar fi dispus sa il inchirieze prin contract, ar fi legala situatia? In cazul acesta care ar fi obligatiile fata de stat in ceea ce priveste impozitul pe venit al administratorului, CAS, pensie, etc.?

Multumesc in avans pentru atentie si raspuns,

DBDB
Stimate doamne, stimati domni,

va rog sa ma ajutati in problema sus-mentionata. Concret este vorba de un cetatean belgian cu permis de conducere german (schimbat in urma rezidentei indelungate in Germania). Cetateanul sus-mentionat s-a mutat recent in Romania, capatand rezidenta de la Autoritatea pentru Straini. Trebuie sa isi schimbe din nou permisul de conducere intr-unul romanesc?

Cu multumiri in avans,

DB