avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate ioni69

Activitate ioni69

Parchetul omite intentionat acte din dosarul trimis la Judecatorie

Buna ziua. Am facut plangere la Judecatorie impotriva clasarii dosarului de parchet. Dosar in care eu sunt parte vatamata. Am cerut acces electronic la dosar. La consultarea dosarului electronic, practic nu sunt acte aproape deloc. Nu vad cum orice judecator bine intentionat, daca exista asa ceva, se poate pronunta pe putinele acte care le-a trimis parchetul. Ce se poate face?
Ca si paranteza. Dosarul a fost clasat pe motiv ca in trei ani de zile parchetul nu a reusit sa obtina un act cu semnatura mea falsificata, pe motiv ca actele respective au fost arhivate - desi nu trecusera 5 ani cum cere legea, si in plus acum un an cand am consultat dosarul la politie exista un document cu semnatura mea falsificata. Nu am facut copie pentru ca nu am crezut ca am de a face cu alti infractori. Nu am crezut ca oameni ai legii se pot cobora asa de jos incat sa distruga probe numai de dragul de a le iesi statistica cu dosarele ... Inca o data, ce se poate face?
Nu ati inteles nimic din mesaj, nici nu ma mir la ce atitudine aveti. Da gratis. Pentru ce mai este acest forum atunci? Petntru agatat clienti? In toate tarile sunt comunitati pro bono, sunt avocati celebrii care fac munca pro bono, dar noi nu putem, nu putem trage un part daca nu suntem platiti. Mai facem observatii si la altii sa scoata banii ca altfel ... De aceea se duce tot de rapa, din cauza de astfel de atitudini.
Buna ziua,
Ma asteptam la ceva mai mult decat niste obervatii generale. Avocatii stiu sa ceara onorarii, procurorii vor salarii mai mari si pt ce? Un teatru din asta al absurdului. Cand este o problema reala de disfunctionalitate, atat timp cand nu sunt eu afectat, nu ma intereseaza. Asta este cea mai mare problema in tara asta, nu exista nici o comunitate, nici un psrijin real, daca nu platesti, si de aceea cei care fac legile si le aplica dupa ureche fac ce vor.
Dosar penal solutionat smechereste - in bataie de joc - ce este de facut?
Revin dupa o discutie din 2023. Dosarul penal deschis pentru violare de corespondenta a fost inchis zilele astea, cu concluzia ca faptele nu exista si, "sic", posta a "arhivat" documetul care il incrimina pe postasul furacios, adica l-a distrus, si procurorul, chiar asa spune, ca nu mai are nici o dovada pentru examenul grafologic. Totusi se ridica multe intrebari:
1. De ce politia nu a putut ridica acest document in 3 ani de zile? Politia fiind la aprox 5 km de posta in Timisoara.
2. De ce s-au facut investigatii numai din birou prin trimitere de adrese? Asta este tot ce a facut politia in 3-4 ani de zile.
3. De ce s-au intarziat voit investigatiile prin comisii rogatorii care dureaza mult, cand singurul suspect era la 30 km de oras.
4. De ce se admite "arhivarea" timpurie de catre procuror cand legea cere ca documentele sa fie arhivate dupa minim 5 ani. Nu echivaleaza aceasta arhivare de fapt cu distrugerea de probe?
6. Am consultat dosarul de trei ori in aceasta perioada, si la ultima consultare am vazut un document unde in dreptul numelui meu era o alta semantura. L-am aratat si la politist, si a confirmat ca este obtinut de la posta. Nu am alte dovezi, nu am facut copie dupa document, pentru ca nu mi-a trecut prin cap ca am de a face cu niste posibili infractori (politistul si procurorul). Nu stiu daca este vorba de acelasi document, dar m-as mira ca postasii sa semneze in mai multe docmente pentru o scrisoare recomandata. Ma intreb daca acel document este acum inca la dosar?
Ce se poate face la modul serios?
Stiu ca pot face o plangere la judecatorul de camera preliminara si una la inspectia judiciara. Si le voi face.
Dar nu imi pun prea mari sperante in aceste plangeri pentru ca este clar ca se acopera unii pe altii. Este o lipsa de responsabilitate crasa si o atitudine foarte neutra in sistem. Am fost de trei ori in audienta si la prim procuror, si de fiecare care are o astfel de atitudine: o apreciaza foarte mult pe procuroarea de caz, nu se poate pronunta de ce procuroarea a acceptat cu seninatate arhivarea fara sa se autosesize pentru distrugerea de probe, si nu poate interveni peste procuroare ca nu-l lasa legea. In plus de asta, toti sunt ingropati in munca si dosare, si politistul este ingropat in dosare, si procuroarea este ingropata in dosare. Dar pentru un observator extern, nu se observa nici cea mai slaba incercare de a grabi rezolvarea acestor dosare, ba dimpotriva.
Este usor sa nu faci nimic altceva decat de trimiterea de adrese si interogarea de suspecti, martori in birou si la sfarsitul celor 3 ani sa concluzionezi, ca oricum vine prescrierea, nu sunt dovezi, deci nu exist fapta si inchizi dosarul. Cum se asteptau sa obtina dovezile? Sa recunoasca cineva? Sa le apare gata scrise intr-un raspuns la una din adresele lor?
Ce se poate face in mod serios?
De exemplu se poate da politistul si procuroarea in judecata pentru neglijenta? abuz in serviciu? Ceva similar?
Multumesc pentru ca ati citit mesajul meu pana la sfarsit.
Nu imi este greu sa va inteleg. Am mai participat la un proces unde m-am reprezentat singur. Parerea mea despre justitia romaneasca este foarte proasta (si aici includ si politistii si procurorii). Pe scurt.
Am fost amendati de Politia Locala ca un cetatean a trecut prin dreptul cladirii noastre si i-a picat tigla in cap. La proces am aratat cu poze ca pe acoperisul nostru nu este tigla, sunt placi de ardezie gri. subtiri, complect diferite ca structura si aspect fata de o tigla. I-am invitat sa vina la fata locului daca nu au incredere in poze. Pe cladirea de alaturi (lipita de a noastra) este tigla, si cladirea apartine primariei care detine Politia Locala. Credeti ca a contat? In orice tara din lume procesul s-ar fi incheiat la prezentarea acestor dovezi, dar nu in Romania.
Procesul in speta, nu l-am pornit eu. Este un proces penal, l-a pornit statul. S-au mai bine zis incearca de 3 ani. Eu sunt partea vatamata.
Cu toata stima si respectul cuvenit, desi imi permit, nu sunt de acord sa platesc 1000-1500 de lei pentru 2-3 pagini in care explic cum politia si procuratura isi bate de joc de un proces, cu 450 000 de potentiale parti vatamate. Pentru ca acolo de unde s-a realizat furtul de scrisori, se livreaza scrisorile in tot orasul de catre aceeasi oameni, sau colegii lor.
Depun putin efort si imi incerc sansele direct. Stima!
Buna ziua,
Sa zicem ca formulez eu contestatia. Cum procedez? Pur si simplu o depun la registratura? Cui o adresez? Dosarul penal este la Judecatoria Timisoara. Multumesc,
Buna ziua si multumesc pentru sfat. Aceasta contestatie se formuleaza de un avocat, nu-i asa? Cum procedez ma duc la un avocat si ii prezint situatia, numarul de dosare? Avocatul cere acces la dosare si apoi formuleaza contestatia? Cat ar putea costa aproximativ o astfel de procedura?
Am deschis acum 3 ani doua dosare penale pentru furt/violare corespondenta. De atunci politia si procuratura nu au facut nimic. Am cerut sa vad dosarele si erau doar niste hartii intre politie si conducerea postei. Politia refuza sa faca investigatii, perchezitii. Este vorba de niste semnaturi care cei de la Posta le tin in niste caiete (daca or mai exista) si i-am intrebat pe cei de la Politie daca au facut prechezitie si daca au ridicat caietele respective, nimic. Am facut reclamatii la IGP, la prim procuror in audienta, nimic. Nu s=a luat nici o declaratie de la postasii hoti. Mi-au luat declaratie numai mie cand s-au deschis dosarele.
Se mai poate face ceva? Se poate deschide proces la CEDO? Sau ce altceva?
Mi s-a spus sa cer schimbarea procurorului si/sau a politistului. Parca asta ar schimba ceva, ca doar toti sunt la fel.
Răspuns la discuția Violare corespondenta
Eu sa dovedesc? Ma transform in politist si detectiv? Cum sa se piarda daca se semneaza la fiecare miscare? Nu vorbim de o scrisoare simpla, ci de una recomandata. De ce nu vor sa arate cine a semnat pentru scrisoare? Daca nici recomandatele nu sunt sigure, atunci ce ne mai ramane? Vorbiti de parca ar fi avut loc un eveniment neprevazut, incendiu, prabusire avion, rasturnare tren de corespondenta.
As dori ceva sfaturi juridice legat de urmatoarea intamplare. Am cumparat ceva si mi-a fost trimisa o recomandata inainte de Craciun din Olanda. In data de 6 ianuarie cand m-am intors din concediu am fost la oficiul postal local si pe baza numarului recomandatei mi s-a spus ca in sistem apare distribuita de postas pe 30 decembrie 2019, desi eu nu o aveam si pe 30 dec nu eram acasa. . A doua zi am mers la sediul ODPC (Oficiul de Distributie Central) - biroul postasilor, sa-l intreb pe postas unde este recomandata. Nu a putut sa spuna exact, initial ca a livrat-o si atunci l-am intrebat cine a semnat, apoi ca o cauta si apoi tot repeta "Suport consecintele!".
Am depus reclamatie la posta dar trebuie sa astept 30 de zile (oare o gasesc?). Am fost in audienta la dirigintele postei care i-a luat apărarea postasului (apropo postasul este un tip in varsta care lucreaza de ani buni acolo, deci sunt sanse mari sa faca asta mai demult) Pe scurt, mi s-a transmis oficial sa astept 30 zile pt raspuns si neoficial mi s-a spus ca postasul nu mai stie ce a facut cu scrisoarea, si ca nu pot sa-l scoata de la livrare pentru ca nu au suficient personal. Vreau sa fac plangere la politie dupa ce primesc răspunsul postei. Dar ce altceva s-ar mai putea face? Ah si mai țineți cont de faptul ca eu de ani de zile nu pot primi scrisori simple, mai ales daca sunt din străinătate si mai "groase", Dispar. De aceea, am renuntat la scrisori simple, si deși este o cheltuiala in plus ii rog pe corespondenții mei sa trimită numai scrisori recomandate.