Nici nu am sustinut ca maxima este de 8 ani , doar ca persoana respectiva a primit 8 ani pedeapsa.
Un inculpat acuzat de furt calificat , primeste doua pedepse , una de 5 ani si una de 8 ani. In urma contopirii pedepselor ramane sa faca pedeapsa cea mai mare sporita cu 6 luni , deci 8 ani si 6 luni. Cum va fi modificata pedeapsa in urma aplicarii noului cod penal , daca in acesta pedeapsa maxima pt. aceste fapte este 5 ani .
In urma cu 5 ani am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament cu 3 camere pentru care am facut un credit ipotecar.Dupa 2 ani sotul a murit si in urma succesiunii 3/8 din apartament ii revin baiatului meu in virsta de 12 ani , in acte fiind prevazut ca baiatul prea atit bunurile mostenite cit si datoriile. E firesc ca aceste datorii le platesc singura. Acum am vrut sa fac o ipoteca de grad 2 pentru a mai lua un credit. Raspunsul a fost ca nu se poate , deoarece este si proprietatea unui minor. Mi s-a parut absurd ca autoritatea tutelara imi da voie sa vand casa , dar sa fac o ipoteca pt suma de 10000 euro , nu imi da voie. Intrebarea este daca este corect asa ceva , sau exista vreo posibilitate sa fac aceasta ipoteca , mai ales ca ceea ce fac este si in folosul copilului .
Sotul meu a decedat acum 3 ani si in urma succesiunii baiatul meu in virsta de 12 ani este proprietar cu 3
/8 din apartament. Acum as vrea sa fac un credit ipotecar in care sa girez cu aceasta locuinta , dar notarul mi-a raspuns ca nu se poate face ipoteca , deoarece nici baiatul si nici curatorul sau nu au dreptul sa hotarasca asa ceva. Mi s-a raspuns ca pot vinde apartamentul dar nu il pot ipoteca. Va rog sa imi raspundeti daca intradevar nu pot face aceasta ipoteca si precizez ca valoarea apartamentului este de 50000 euro , iar eu vreau un imprumut de 13000 euro.
este o lege prin care sa se poata reduce pedeapsa , daca denunti persoane care au facut diferite fapte condamnabile?
Am un prieten care a savarsit mai multe furturi in doua orase . A fost prins si acum este judecat in doua dosare distincte. Intr-un dosar este incadrat la art. 33 - concurs de infractiuni si in celalalt la art. 41 - infractiune continuata . Mentionez ca in ambele cazuri faptele sint savarsite la intervale de timp si la persoane fizice diferite. Care este incadrarea corecta ?
Va rog sa imi mai spuneti ce se intelege prin " realizarea aceleiasi rezolutii" sau cum anchetatorii isi pot da seama daca faptele savarsite in decurs de aproape doi ani sint infaptuie in realizarea aceleiasi rezolutii?
In cazul unui inculpat condamnat pt infaptuirea mai multor fapte de furt calificat , care este deosebirea intre acuzatia de concurs de infractiuni sau infractiune continuata. Va rog sa imi explicati acesti termeni.
In aprilie 1998 mi-a fost sparta locuina si au fost furate bunuri si bani estimate la o valoare ridicata. Nu a fost solutionat cazul nici pina in prezent. Intrebarea mea este daca fapta de furt se prescrie , deci faptasul poate fi absolvit de aceasta fapta.