avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate Ra'luca

Activitate Ra'luca

Buna ziua. Intrucat s a raspuns deja ca prevederile OUG 107/2024 se aplica la impozitele pe cladiri/terenuri/mijloace de transport, datorate administratiilor locale doar daca acestea au hotariri in privinta, as dori sa stiu cum ma pot informa daca o primarie a aderat la aceasta amnistie. Mentionez ca sunt in conflict cu biroul de taxe si impozite si, jamais, imi vor furniza aceasta informatie. Mi au precizat ca, doar creantele datorate la ANAF intra sub incidenta Ordonantei.
Răspuns la discuția Vânzare imobil neintabulat
Multumesc

adriandimitriu a scris:

NCC prevede obligativitatea intabularii oricarui imobil inainte de a putea fi vandut. Notarul solicita extrasul CF. Acum ceva vreme se putea achizitiona printr-un anterecontract, urmat de trannsformarea lui in instanta. Nu stiu daca mai e posibil

Nu verifica daca datele din acte concorda intre ele? Daca pe un act necesar prin lege sunt inscrise nume diferite , nu verifica? Spre exemplu, daca, din acte, proprietar este o persoana si certificatul de la cadastru sau anaf este al altcuiva ? Imi puteti indica si cadrul legal al "obligatiilor" de verificare a actelor pe care le are notarul?

raluk0207 a scris:

Pai nu notarul a scris în cadastru ca locuință e din BCA.
Notarul a redactat contractul de vânzare pe baza documentelor le care le-a avut în fata.
El garantează pentru legalitatea documentelor, nu pentru exactitatea datelor din ele.
Pentru exactitatea datelor răspund emitenții.

Bună ziua. Vânzarea imobilelor se poate face in cazul in care acestea nu sunt intabulate? Care este legislatia referitoare? In caz afirmativ, notarul are obligația de a refuza sa autentifice actul de vânzare cumpărare?
Bună ziua. Am cumpărat un imobil si, vânzătorul a prezentat la notar autorizație construcție-imobil din lemn, certificat fiscal-imobil din lemn, CADASTRU - IMOBIL DIN BCA. Domnul notar a menționat in contract actele respective dar, imobilul mi a fost vândut precum constructie din BCA. Am semnat, fara să am posibilitatea dea a viziona acele acte, e drept, greșeala mea, nu am cerut spre vizionare, înainte de a semna, crezând ca notarul este impartial si garant pentru exactitatea actelor inscrise. După o perioadă, am constatat ca imobilul este din lemn, atastat ulterior de expertiza MLPAT. Are o oarecare raspundere, notarul?
Buna ziua. Am pierdut chitantele cu care am platit taxa pentru posesia locului de veci. M am informat la "gospodarie comunala", care sunt cei care administreaza cimitirele si, mi au spus ca va trebui sa platesc pentru toti anii, de cand am cumparat locul de veci (21 ani). Stiam ca am obligatia sa pastrez chitantele doar pentru 5 ani. Daca informatia mea (5 ani) este corecta , imi puteti indica in baza carei legi/nomenclator /norma etc se aplica acest termen pentru prescrierea creantelor si, eventual, cum ar trebui sa procedez pentru a plati doar pe perioada minima impusa legal? Multumesc