Bună seara,
Revin pentru că m-ați ajutat acum ceva vreme, am scris către președintele de asociație ceea ce m-ați sfătuit și am primit și răspuns de la el care suna fix așa:
"Pentru buna desfășurare a asociației de proprietari, in conformitate cu prevederile legale privind administrarea condominiului, pentru stabilirea cotelor de întreținere, comitetul executiv a întocmit documentul intitulat CERERE DE SCOATERE/INTRODUCERE A PERSOANELOR / CÂINILOR LA COTELE DE ÎNTREȚINERE, transmis spre informare tuturor proprietarilor, in conformitate cu prevederile art. 28 alin (1) din legea 196/2018.
Menționăm faptul că comitetul executiv a elaborat proiectul de regulament al condominiului, prin care se stabilesc reguli privind ordinea în cadrul condominiului pentru asigurarea unei conviețuiri normale și civilizate a locatarilor (proprietari, chiriași, persoane aflate în vizita, prestatori de servicii etc.), care va fi supus spre adoptare adunării generale - convocata in luna aprilie -2023."
Oare pot sa va mai întreb niste lucruri și să mă ajutați? Sunt foarte supărată pe aceasta asociație de proprietari, așa cum va spuneam și în solicitarea mea inițiala, mai ales că știm că toate lucrurile pe care ei le fac sunt fix împotriva noastră. In acest bloc nu mai locuiește nimeni care sa plece atât timp de acasă, majoritatea sunt bătrâni care nu se deplasează decât până la magazin, dar noi, din motive personale, plecăm destul de des in provincie și petrecem timp acolo, iar pentru noi banii economisiți contează.
1. Cum as putea sa le răspund? (nu vreau sa îmi scrieti vreun text elaborat, bineînțeles, ci doar sa mă sfătuiți pe ce sa mă bazez a.i. sa le închid "gura").
2. Oare as putea sa ii reclam la Serviciul de Îndrumare și control Asociații de Proprietari?
3. Daca următorul pas este sesizarea către comitetul executiv, pot sari acest pas? Toți fac parte din aceeași ... oală!
4. Daca de aprobă în aprilie 2023 in AG pe care o menționează el, pot reclama și acest lucru? Voi avea șanse sau mă lupt degeaba?
Va mulțumesc și apreciez enorm ajutorul dumneavoastră.
IrinaAp a scris:
Va mulțumesc super mult pentru răbdare și îndrumare!
latka a scris:
Nu există treaba cu 10 zile înainte. Puteți citi și dvs. legea 196 din 2018, o găsiți ușor pe internet.