avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Faur

Activitate Mihai Faur

Salutare
Acum o lună a avut loc un incendiu in blocul in care locuiesc. Anume, acoperișul a luat foc datorita unei improvizații electrice făcute de un vecin. Acel vecin era singurul care avea acces la pod. El a pus stăpânire pe pod si nimeni nu putea sa depoziteze ceva acolo sau sa intre macar fără acordul lui. Acoperișul de deasupra scării a ars complet. Primăria nu bagă în seamă cazul, dar am aflat că o cale rapidă de a rezolva situația este dacă vecinii l-ar da în judecată. Datorită dinamicilor dintre ie, nu s-a întâmplat până acum. Eu nu locuiesc în apartament, sunt mereu plecat. Dar la întoarcere am aflat aceste detalii. Vreau să știu cum pot să îl dau în judecată pe acest vecin și cum mă pot asigura că în cel mai scurt timp posibil va fi condamnat pentru a plătii reparațiile. El, bineinteles, neagă orice acuzație.
Cum ar trebui să acționez ?

Azi dimineață a fost un incendiu în blocul în care locuiesc. A ars tot acoperișul blocului care ține de scara mea. Motivul a fost o improvizație electrică făcută de un vecin care „deține” tot podul ( adică s-a instalat el în tot că așa a vrut el, chit că toți vecinii au un loc acolo ) și se ocupa de creștere de porumbei. Din fericire apartamentele nu au fost afectate, dar au fost inundate de pompieri pentru a a durat câteva ore să se stingă incendiul.
Ce trebuie să fac, care ar fi cursul, pentru a-l face pe domn să plătească toate daunele și eventual pentru sperietura noastră ?
Bună ziua


Tocmai s-a întâmplat un caz care putea deveni foarte nefericit si nu sunt sigur ce actiune ar trebui sa fac.


Deci.
Mama si Bunica mea au fost atacate de un câine de talie mare foarte agresiv care nu era legat și a scăpat din curte. Din fericire, cu foarte mult noroc, nu a fost nimeni rănit. Până la urmă stăpânul a reușit să bage câinele înapoi în curte, la fix cand au ajuns jandarmii si i-au dat doar un avertisment. Din cate stiu, din oug 55 din 2002 Capitolul III Art 11, faptul că acel câine era 1. De talie mare 2. Nu era incuiat și/sau dresat adecvat este o infracțiune.

Care este cel mai bun curs de acțiune pentru ca incidentul să nu se mai repete ?
Salutare. Vin cu două situații întâmpinate la un magazin de retail. Sper să mă ajutați să găsesc o rezolvare. Am să încerc să fiu concis.


Prima situație.
Am comandat câteva produse. Când am verificat statusul comenzii pe site, era trecuta ca fiind livrată. M-am dus la magazinul respectiv ca să ridic comenzile, mii s-a spus că mai trebuie să aștept câteva zile. Vin în ziua enunțată de vânzător, am aflat că datorită unor încurcături, voi mai avea de așteptat o săptămână. Am anulat comanda și vreau să știu ce compensații pot cere pentru informare greșită privind statusul livrării și timpul pierdut



A doua situație

Datorită faptului că nu mai stăteam în oraș mult timp ( era cu câteva zile înainte de sărbători ) am luat un produs asemănător dar mai scump din magazin. Era o sticlă ascunzătoare pe care voiam să o fac cadou unui prieten puțin paranoic. Ea avea doua segmente. Ambele conțineau lichid dar aveai acces doar la cel superior care avea un dop. Am ajuns acasă și am văzut că sticla cursese, m am dus la magazin și am primit o înlocuire deși îmi pierdusem entuziasmul. Am schimbat lichidul din partea superioară, lucru care nu era contraindicat nici pe site-ul magazinului, nici la magazin când am făcut achiziția, nici pe site-ul unor producători ( producătorul produsului nu este menționat niciunde ). Dimineața sticla curgea, am șters-o și am lăsat-o. Deci nici nu m-am putut folosi de ea. Revenind în localitate văd că cursese iarăși ( nimeni nu a intrat in casa ) . M-am dus la magazin si se pare ca nu aveau ce face. I am dat sticla sa o arunce si am intrat in contact cu suportul site ului. Ei m-au primit cu un comportament neprofesionist și flegmatic. Cum că vina e a mea pentru ca am deschis un dop, Acum încerc să găsesc o rezolvare pentru a-mi recupera banii. Din păcate au trecut 14 zile de la achizitie, dar nu 2 ani ( garantia UE ) . Ce sa fac ca sa obțin o compensație ?


Sper să mă puteți ajuta cu păreri relevante
Salutare,

Am o situație cu proprietarul apartamentului în care stau. Sunt student, chiriaș pentru prima dată.

Eu și colegul meu de apartament am fost plecați timp de o săptămână din apartament. Într-o seară mă văd băgat într-un grup de Whapp de către proprietar care, se pare, avea câteva nemulțumiri. El venise în apartament pentru a lăsa un colet pe care colegul meu îl rugase să îl ridice pentru el, totuși el nu ne-a întrebat dacă poate veni în apartament cât timp noi suntem plecați și nici nu ne-a cerut voie, pur și simplu s-a dus.
Apoi ne trimite poze cum că sunt vase nespălate, un geam deschis, un bec aprins, o scrumieră necurățată și câteva zgârieturi pe pereți ( care erau acolo de când am fost să vizităm apartamentul ). A început să ne certe că de ce am lăsat becul aprins și vasele nespălate, nu știu pe ce temei sau cu ce scop, a aruncat scrumiera în chiuvetă și a spus că noi am făcut-o și tot circul ce era de așteptat. Noi avem pozele pe care ea nii le-a trimis și conversațiile cu ea pe whapp. Ce putem facem în acest caz ? Sunt foarte nervos datorită atitudinii pe care a avut-o față de noi și a comportamentului total neprofesional