avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate Anca C

Activitate Anca C

Răspuns la discuția Concediu fara plata
Multumesc!
O zi buna!
Buna ziua,
As dori sa primesc cateva lamuriri vis-a-vis de concediul fara plata, pentru un coleg. Lucram la o societate comerciala si colegul meu doreste sa plece la munca in strainatate pentru 2 luni. Ar putea sa isi ia concediu de odihna (21 de zile), iar in continuare concediu fara plata. In ce conditii ar putea beneficia de aceste doua forme fara sa aibe urmari, in sensul incetarii contractului de munca?
Multumesc!
Multumesc mult.
Buna ziua,
As dori o lamurire in urmatorul caz:
Sotul meu este consilier local. Intrebarea este: daca va face parte din structura de conducere a unei asociatii de pensionari , cu personalitate juridica, sotul meu se afla in incompatibilitate cu statutul de consilier local? Ce lege specifica incompatibilitatea aceasta, daca ea exista?
Va multumesc pentru sfaturi.
Va multumim din suflet. Sotul meu a inceput deja cautarea unui alt loc de munca. Daca tot pleaca macar sa stie ca nu si-a batut nimeni joc de el. Stiti cum se intampla..... Multumim frumos, si spor la treaba ca suntem multi cei cu nelamuriri si sa-i puteti ajuta dvs.daca cei in drept n-o fac!
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoare problema cu cateva sfaturi:
Sotul meu lucreaza la o societate comerciala pe postul de coordonator productie.Totodata este si coordonator transport. Din cauza unor divergente , in urma cu cateva zile directorul i-a sugerat sa isi dea demisia fara a-i da alte amanunte decat ca la incheierea activitatii ii va da 500 de euro bonus daca va face acest lucru. Mentionez ca la nivelul firmei exista un CCM despre care nu se cunoaste aproape nimic, adica ce se stipuleaza in el. Clar este faptul ca directorul nu il mai vrea in firma. Banuim ca in locul lui doreste sa transfere un alt angajat care in prezent este gestionar. In aceste conditii ce este de facut? Sa isi dea demisia dupa care ramane fara serviciu si fara banii promisi sau sa astepte sa i se desfaca contractul de munca? Daca i se desface contractul de munca pe acelasi post poate fi angajat altcineva? Poate fi si retrogradat? In ce conditii i-ar putea desface CIM daca nu isi va da demisia?
Multumesc mult de tot. O zi buna! Anca C
In ultimul act aditional se specifica numele asistentului personal, numele minorului cu handicap si domiciliul acestora insa nu specifica in mod expres locul de munca. Insa, in planul de recuperare este mentionat expres ca trebuie reglementata situatia domiciliului., ceea ce nu s-a rezolvat in termen de 1 an de la data emiterii certificatului de handicap si a planului de recuperare. Ne putem lega cumva de asta?Pentru ca actul aditional nu este semnat de asistentul personal, deoarece nu a fost la domiciliu, fiind la Bucuresti. Este o situatie foarte urata si de aceea, cu scuze, va rog sa ne ajutati. Va multumesc
CIM, prin act aditional, expira la 25.03.2010. CIM s-a intocmit in anul 2000 (s-au facut apoi doar acte aditionale) , iar cei de la personal nu l-au reactualizat. am descoperit azi ca este, in forma veche, in care nu se specifica locul de munca. In contractele pe care le-am incheiat in ultimii 2 ani am specificat ca locul de munca este la domiciliul persoanei cu handicap. Ce putem face? De aceea am specificat mai sus ca cei de la resurse umane nu ne ajuta deloc.
Buna seara. V-as ruga sa ma sfatuiti intr-o problema. In serviciul in care lucrez exista angajat un asistent personal cu CIM pe perioada determinata. CIM initial a fost incheiat in anul 2000 pe o perioada de 3 luni, (pe vechea legislatie), dupa care s-au intocmit acte aditionale pana in prezent. La CIM exista anexa Fisa postului si un angajament semnate de catre angajat in anul 2007, prin care se obliga sa anunte angajatorul in termen de 48 de ore orice modificare intervenita. Problema este urmatoarea: Domiciliul asistentului personal si minorului este in localitatea unde i s-a incheiat la Primarie CIM, insa de aproximativ 4 ani, sunt plecati si locuiesc fara forme legale in Bucuresti. Mentionez ca la dosarul aflat in evidenta Primariei nu a depus planul de recuperare al minorului si nici o alta adresa prin care informeaza de modificarile intervenite. I s-a pus in vedere de aproximativ 2 luni sa isi reglemeteze situatia domiciliului (ori sa isi stabileasca resedinta sau domiciliul in Bucuresti, ori sa se reintoarca in localitatea unde are domiciliul actual) deoarece, conform Legii 448/2006 asistentii sociali trebuie sa faca vizite periodice la domiciliul persoanei cu handicap. Ori in conditiile de fata nu se poate respecta legea. De asemenea, minorul este inscris la scoala in Bucuresti. Prin amabilitatea celor de la DGASPC am intrat in posesia unei copii a planului de recuperare unde i se atragea atentia sa isi reglementeze situatia domiciliului. In momentul in care l-am contactat pe aceasta tema, a amenintat cu instanta daca ii va fi desfacut contractul de munca. Cum ne sfatuiti sa procedam? Putem sa ii suspendam CIm cf.Codului Muncii art.51, alin.2 sau ili putem desface CIM? Mentionez ca exista cateva rapoarte de vizita la domiciliu ale asistentilor sociali si de asemenea, faptul ca serviciul resurse umane nu vrea sa se ajute in nici un fel. Multumesc anticipat!