Buna ziua,
Daca sărbătorile legale pica in weekend cum se întâmplă anul acesta 30 noiembrie și 1 decembrie, se plătesc dublu acele zile s-au nu, în afara de sporul de weekend. Daca ar pica in timpul săptămânii se plătesc dublu sau zi libera compensare in alta zi, același lucru se aplică și dacă pica in weekend?
Mulțumesc,
O zi buna!
Buna ziua,
Soția mai are concediu pt copil până pe 27 noiembrie în ultima luna decembrie o să îmi iau eu concediu. Suntem pe vechea lege cu o lună tatăl. Și a dat demisia în octombrie. Credeam că suntem pe noua lege. Primește indemnizația aferentă lunii noiembrie, impactează cu ceva faptul că și a dat demisia?
Buna ziua, as dori sa fac un srl și am nevoie de un sediu social. Sediul as dori la mama mea acasă. Pe contract apare scris mama și tata, bun comun. Tata a murit acum 2 ani și nu am făcut succesiunea. Se poate face comodatul doar cu mama mea. Ea apare peste tot pe acte alaturi de tatăl meu. Mulțumesc pt raspunsuri.
Buna ziua, mulțumesc pentru răspuns. Ați avea și o literă de lege. Am dori sa avem o baza legala. Multumesc
In grila se salarizare unde se calculează salariul apare scris daca nu se realizează minim 75 din campanie se taie 100 de lei din salar. Are baza legala sa taie?
Buna ziua, la firma care lucrez in luna noiembrie s-a implementat o campanie în care se punea accent pe vânzarea a doua tipuri de produse. Sa propunem și să convingem clientul sa cumpere acel produs. Trebuia să atingem 75% din cantitatea pusă pe fiecare angajat. Cei care vindeau cel mai mult primeau unul din cele 7 premii (locul 1-7). Cei care nu făceau minim 75% li se taie 100 de lei din salar pe motiv că nu au vândut minimul transmis. Este legal sa taie din salar pentru că nu s-a vândut acea cantitate? Pe langa asta daca vindeam ce au propus ei, acele produse, vânzarea era mai mica. Practic promovam un produs mai slab calitativ și mai ieftin și riscam sa nu ne facem targhetul.
Buna ziua, soția mea a fost în concediu de creștere copil 2 ani incasand o indemnizație de 1314 lei. In data de 2 ar fi trebuit să înceapă munca dar fiind însărcinată cu al doilea copil a intrat în concediu de creștere copil adică în prenatal avânt 7 luni la data respectivă. Acum pe 15 trebuia să încaseze prenatalul pe noiembrie. Cei de acolo i au dat pe toată luna adică 20 de zile lucrătoare cat a avut luna noiembrie doar 825 de lei motivând așa: salarul ei a fost de 1314 net pe ultimele 6 luni și se face 1314*6/128 (Nr de zile lucrătoare din cele 6 luni) =61.5. noiembrie a avut 20 de zile înseamnă 20*61.5=1231. Din acești 1231 mai primește doar 0.85 pt că e cod 08 sarcina și lăuzie rămânând 1047 și încă odată din ăștia se mai oprește 21.25 CAS rămânând cu 825. Întreb e legal cat a primit, atât trebuie să primească? Știam că minimul e 1314 și nu poate fi mai mic de atat?
Și întrebarea cea mai importantă e daca indemnizația se ia în calcul pt a primi a doua indemnizație pt că trebuie să aibă minim 1 an lucrat in ultimi doi ani. Prima se termina pe 8 noiembrie și nu este continuitate cu a doua.
Cornel Vasile a scris:
Da, salariul sau indemnizati de concediu de maternitate o va plati angajatorul.
Buna ziua. Sotia momentan e in concediu de crestere copil care se termina conform foi de suspendare a CIM pe data de 4.11.2022. Data presupusa a nasterii celui de al doilea este pe 3.01.2023. Cum ar trebuii sa procedam? Incepe lucrul si aduce cm sarcina si lauzie?