avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Sotia momentan e in concediu de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Sotia momentan e in concediu de crestere copil care ...

Buna ziua. Sotia momentan e in concediu de crestere copil care se termina conform foi de suspendare a CIM pe data de 4.11.2022. Data presupusa a nasterii celui de al doilea este pe 3.01.2023. Cum ar trebuii sa procedam? Incepe lucrul si aduce cm sarcina si lauzie?
Cel mai recent răspuns: Iulianus2021 , utilizator 13:24, 11 Octombrie 2022
Da, va incepe munca, va instiinta angajatorul ca este gravida si va duce concediul medical pentru sarcina si lauzie.
Și salarul îl va încasa de la angajator până la terminarea concediului de naștere?

Cornel Vasile a scris:

Da, va incepe munca, va instiinta angajatorul ca este gravida si va duce concediul medical pentru sarcina si lauzie.

Da, salariul sau indemnizati de concediu de maternitate o va plati angajatorul.
Și întrebarea cea mai importantă e daca indemnizația se ia în calcul pt a primi a doua indemnizație pt că trebuie să aibă minim 1 an lucrat in ultimi doi ani. Prima se termina pe 8 noiembrie și nu este continuitate cu a doua.

Cornel Vasile a scris:

Da, salariul sau indemnizati de concediu de maternitate o va plati angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil plus indemnizatie Emicka Emicka Buna ziua, am si eu o nelamurire si sper din suflet sa primesc raspuns la intrebare...pentru inceput sa prezint situatia: eu lucrez ca profesor pe perioada ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 dupa ccc 1 nyarietelka nyarietelka Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie: In prezent ma aflu in CCC cu primul copil, insa ne dorim si al doilea copil, dar al doilea copil se ... (vezi toată discuția)