avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Valentina

Activitate Maria Valentina

Contract
Buna ziua. As dori sa plec la munca in strainatate iar gospodaria mea ramane singura cu animalele in ea asa ca as dori sa angajez pe cineva sa aiba grija de locuinta si animale.
Exista posibilitatea ca eu persoana fizica sa inchei un contract sau orice fel de contract cu o alta persoana fizica care sa aiba grija de gospodaria mea iar eu sa-i plătesc munca depusă?
Va rog sa ma indrumati.
Va multumesc!
Lucrurile si bunurile personale din casa părintească
Mă aflu în următoarea situație. Mama a plecat de acasa de jumătate de an din cauza tatălui meu, eu am rămas acasă împreună cu fratele meu. Recent am plecat si eu de acasa. M-am mutat la iubitul meu, tot din cauza tatălui meu. Tata a venit acasa cu o altă femeie si fata acesteia. Mi-am luat doar câteva lucruri necesare dar eu as vrea sa-mi pot lua toate lucrurile mele cât mai rapid. Tata ma tot înjură, ma jigneste si ma amenința atât cu bătaia cât și omorul daca mai calc pe acasa. Spune că are nevoie de camera mea liberă însă nu-mi da voie sa vin sa-mi iau toate lucrurile. Momentan am apucat sa-mi încui camera dar tata spune ca-mi v-a sparge camera si-mi da foc la lucruri sau le v-a arunca.Eu numai ma pot întoarce la domiciliu din cauza tatălui meu care este foarte agresiv.
Adaug fapul ca sunt majora si studenta iar în camera mea aveam foarte multe materiale pentru facultate dar din cauza tatălui nu le pot lua.
Cum as putea proceda legal sa-mi iau toate lucrurile?
Refuzul parintesc
Buna seara. Am intampinat o problema mai dificila. Eu sunt majora si inca urmez cursuri de licenta. Eu si mama ne-am certat destul de rau, iar acuma as vrea sa-mi fac dosar de bursa sociala si am nevoie de la mama mea de adeverinta de angajat, cu veniturile pe ultimele 3 luni. Mama refuza sa ma ajute sa-mi dea adeverinta, spunandu-mi ca o sa vorbeasca la personal la firma unde lucreaza, sa nu-mi dea nici o adeverinta.
Mentionez ca parintii mei numai locuiesc impreuna, dar nu sunt divortati.
Ce as putea face in aceasta situatie pentru a obtine acea adeverinta? Va multumesc.

Buna ziua! Am si eu o problemă. Bunica mea ar vrea sa-mi treaca pe numele meu casa cu terenul curții, însă există o problemă. Casa a fost cumpărată acum multi ani si este trecută pe numele bunicului meu decedat, la momentul cumpărării a fost făcută doar o chitanță de mână (chitanță numai este găsită în momentul actual) casa apare in evidenta primăriei, însă terenul apare inexistent. Cum se poate proceda pentru a nu deschide foarte multe taxe si pentru a-mi putea trece pe numele meu, bunica, casa împreună cu terenul. Va multumesc!