avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Activitate Luge

Activitate Luge

Răspuns la discuția Contribuții CASS tichete cadou
Bună ziua Athops. Îmi poți spune cum ai rezolvat situația? Mulțumesc!

Athops a scris:

Buna ziua Luge, ce Agentie/Sucursala Anaf ti-a trimis instiintarea ?

Buna ziua. Am urmatoarea situatie, la care am marea rugamintea sa ma sfatuiti cum sa procedez. Am primit de la ANAF luna aceasta, o notificare conform careia nu am completat declaratia unica pentru anul 2018 si conform datelor inregistrate la ei am un venit in afara de veniturile salariale care insumeaza mai mult de 12 salarii minime brute pentru anul 2018 si ca ar trebui sa declar si contributiile sociale pe care le datorez. In momentul in care am ajuns la ei cu aceasta notificare, mi-au printat o situatia cu obligatiile de plata, 99% din ele fiind venituri din tichete cadou primite de la colaboratorii firmei la care am fost angajat. In momentul in care le-am spus ca din cate stiu, in 2023 a aparut legea nr.43/24.02.2023 conform careia veniturile obtinute asa cum le-am obtinut eu au fost anulate, ei au spus ca notificarea pe care eu am primit-o de la ei nu se refera la o suma de bani pe care trebuie sa o platesc ci la faptul ca pentru anul 2018 nu a fost completata declaratia unica cu respectivele venituri (asta in conditiile in care verbal mi-au comunicat ca am suma X de plata). Întrebarea mea ar fi daca sunt obligat sa completez declaratia unica sau daca faptul ca legea din 2023 anuleaza contributiile sociale datorate face ca aceasta completare a declaratiei unice sa nu mai fie obligatorie? Totodata ma gândesc ca aceasta completare retroactiva a declaratiei unice sa nu ma oblige de fapt sa platesc contributiile sociale. Cum ma sfatuiti sa procedez? Multumesc mult!
Bună ziua. Va rog sa îmi spuneți dacă îmi pot deschide o firma al cărei principal obiect de activitate ar fi vanzarile online, in condițiile în care sunt angajat la DGASPC? Mulțumesc!
Bună ziua. Va rog sa ma sfătuiți cum ar trebui procedat în următorul caz. Exista un titlu de proprietate pe o suprafață de teren mostenita de la părinți. Părinții au decedat.
Pe respectivul titlu apar 4 frați (copii celor decedati), care la câțiva ani după decesul parintilor au făcut cerere pentru a primi respectiva suprafață de teren. Numai ca pe lângă cei 4 frați, mai sunt încă 2 frați în viata, unul din ei fiind tatăl meu. Aceștia 2 nu apar pe titlu. Tatăl meu (persoana cu handicap, hipoacuzica) nu a fost chemat și nu a știut nimic despre cererea făcută și de aceea nici nu apare în titlul de proprietate. Credeți că aș putea face ceva în calitate de fiu pentru a obține ceva din respectiva suprafață de teren? Mulțumesc!
Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o parere legata de urmatoarea situatie, va rog?
Am o decizie a Comisiei Judetene din anul 2002 prin care matusa mea a primit drept de despagubiri pentru o suprafata de teren agricol. Aceste despagubiri nu au fost insa acordate niciodata desi exista si o cerere facuta de ea la Primarie in acest sens. Eu am devenit Mostenitor Legatar al matusii in baza unui Certificat de legatar intocmit inainte de decesul matusii si am cerut Primariei in raza careia se afla terenul sa imi acorde despagubirile respective.
Raspunsul primariei a fost ca, desi exista cererea respectiva si decizia Comisiei Judetene, pe langa aceste acte, pentru a redeschide dosarul (sau cum s-au exprimat ei "pentru a relua totul de la zero"), ar trebui toate celelalte acte care au stat la baza deciziei Comisiei Judetene de acordare a despagubirii.
Intrebarea mea ar fi daca mai trebuie aceste acte, sau faptul ca exista decizia comisiei este de ajuns (de vreme ce decizia a fost luata tocmai bazandu-se pe o serie de acte, acte pe care acum primaria nu le mai gaseste....sau le-a facut pierdute).
Multumesc mult pentru eventualele sfaturi!
Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog cu o parere legata de urmatoarea situatie? Exista un teren in extravilan pentru care nu s-a emis titlu de proprietate. Dar pentru respectivul teren exista o decizie de punere in proprietate de catre comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate a localitatii. Intre timp proprietarul a decedat, dar exista un certificat de legatar al defunctului pe numele meu. In baza acestui certificat de legatar as putea obtine dreptul de proprietate asupra terenului? Totodata mentionez ca cei de la primarie m-au anuntat ca e posibil sa nu mai aibe suprafete de teren disponibile pentru improprietarire. Care ar fi modalitatea in care as putea fi despagubit (daca am acest drept). Multumesc mult!
Buna ziua. Imi puteti spune, va rog, cat costa sa treci o suprafata de 1 hectar de padure intr-un hectar de teren arabil? Multumesc!
Imi puteti spune ce drepturi pot dobandi pe baza conventiei?
Precizez faptul ca legatarul este o persoana in varsta si as vrea sa rezolv acest lucru cat mai curand, in asa fel sa nu apara alte lucruri neprevazute. Multumesc mult!
Buna ziua. Ma puteti ajuta in urmatoarea speta, va rog mult?
Un cunoscut este legatar universal al unei persoane care a decedat in urma cu cativa ani. Decedatul trebuia sa primeasca un teren, teren pentru care primaria in raza careia se afla terenul, a recunoscut dreptul de proprietate al decedatului asupra terenului, dar nu a emis titlu de proprietate in timpul vietii acestuia.
Legatarul m-a imputernicit sa obtin un act de proprietate asupra terenului pe numele sau (adica al legatarului).
Credeti ca as avea sorti de izbanda in acest demers? Totodata, credeti ca as putea face ceva ca respectivul titlu de proprietate, daca va fi emis, sa fie emis pe numele meu (adica pot face un act cu legatarul, act care sa imi dea vreun drept asupra terenului sau eventualelor deapagubiri?).
Multumesc!