Buna ziua,
Multumesc, tare mult pentru raspuns. Eu ma gindeam sa incep prin a depune o plingere la politie de furt. Insa nu stiu unde sa o depun, acolo unde locuiesc ei si unde am avut apartamentul ori unde locuiesc actualmente.
Bine asta pentru putin circ, astfel incit alta data sa se gindeasca de doua ori inainte de a mai face asa ceva.
Multumesc
Buna ziua,
Doua rude de-ale mele au locuit o perioada in apartamentul proprietate personala pentru o perioada de timp, pina cind am decis sa il vind. La acel moment ne-am inteles ca de bunurile ramase din apartament sa se foloseasca ei acolo unde se vor muta, adica frigideul, aragazul etc. toate ale mele cumparate de mine.
Acum, au trecut ceva ani si le-am cerut sa mi le restituie. Asa ca a inceput distractia. Ca stai sa vezi, ca o fi, ca o pati, etc.
Ce pot sa fac eu in acest caz sa imi recuperez bunurile.
Multumesc
pai tocmai asta ma mira, in primavara mi-am reinnoit CI-ul si certificatul a fost ok, lizibil, no problemo la politie! Insa la consulat, brusc nu mai este bun.
Autentificare Certificat de nastere
Am nevoie sa imi legalizez certificatul de nastere la consulatul Romaniei. La consulat mi s-a spus ca certificatul pe care il am nu mai este valabil. Este un certificat model vechi, emis de autoritatile romane de dinainte de 1989. Am ramas socat cind am aflat ca certificatul nu este valabil. In tara l-am legalizat in diverse situatii prin notariat. Niciodata notarii nu mi-au spus ca acest certificat de nastere nu mai e valid. Consulatul mi-a spus ca notarii nu stiu legea!
Cine are dreptate?
Multumesc
Buna ziua
Ceva ani in urma, prin 2010 am luat un credit pentru o garsoniera. Creditul este pe 30 de ani.
Am primit intre timp o casa veche mostenire de la bunici
Cum intre timp familia s-a marit am inceput de ceva ani sa gasesc o solutie sa reconstruiesc casa. Am avut ceva bani pusi deoparte, insa s-au volatilizat foarte repede pe avize, proiect, etc si samd
Acum, ma intreb poate vreo banca sa imi acorde un credit pentru refacerea casei? Suma nu e mare, undeva la 40 000 Euro, insa in conditiile in care am deja garsoniera cu ipoteca pe ea pe 30 de ani ma gindesc ca datorita gradului de indatorare lucrurile nu sint simple.
Am fost pe la 2 banci insa mi s-a dat cu flit.
Multumesc de sfaturi,
Buna ziua
De ceva ani ma framinta o chestiune. La momentul colectivizarii fortate din anii '50(mai exact in 1957) strabunicul meu avea 110 hectare de teren arabil. Am inteles ca familia a hotarit atunci ca daca vor ca bunicul sa nu fie trimis la Canal din cauza suprafetei de teren, sa mearga la primarie si sa modifice in actele primariei ca din 110 sa stearga un "1". Astfel incit din 110 ha suprafata sa devina 10 ha(si intr-adevar bunicaul a scapat de canal). Dupa reconstituirea dreptului de proprietate din anii '90 bunicii au primit doar cei 10 ha inapoi. Restul de hectare - 100 Ha, a devenit un excedent luat de catre statul roman. Probabil luat de catre primar si consilierii lui. Din cite stiu nu exista vreun act care sa demonstreze posesiunea de 110 ha.
Acum, intreb si ca sa nu ramin prost si sa nu imi para rau: exista vreo modalitate de recuperare a restului de hectare?
Am nevoie de sfaturi fara sa mistouri sau alte cele.
Va multumesc
Buna ziua
Am doua intrebari:
--Dreptul de superficie necesita contract facut la notar cu specificarea perioadei sau o simpla declaratie fara autentificare notariala?
--Dreptul de superficie presupune o compensatie materiala? Daca da, cum se stabileste aceasta?
Multumesc,