-copil cu probleme psihice si comportamentale care frecventeaza o scoala normala si nu una pentru copii cu nevoi speciale.In cazul in care provoaca un incident cine raspunde? Se doreste mutarea copilului intr-o alta scoala tot normala desi acest copil a provocat grave probleme si-a lovit invatatoarea cu un corp dur in cap..Noul cadru didactic nu a fost informat de la inceput despre problemele grave ale acestui copil.La inspectorat i s-a spus ca acesta sufera de hiperactivitate, ca citeste greu si ca vorbeste greu ;despre problemele violente de comportament nu i s-a spus .Prin urmare, in prima faza cadrul didactic si-a dat acordul verbal pentru acceptarea copilului.Ulterior la scoala unde va fi mutat a fost primita o dispozitie de la inspectoratul scolar privind mutarea copilului in aceasta noua scoala. Avand in vedere aspectele noi de care a luat cunostinta cadrul didactic(comportament violent, agresivitate ), acesta nu mai doreste mutarea copilului in clasa sa.Cum se poate proceda pentru anularea dispozitiei de mutare de la inspectorat?Daca nu se poate face nimic o declaratie a parintilor pe propria raspundere cu privire la faptele copilului in timpul programului scolar ar exonera de orice raspundere cadrul didactic?
Aceleasi lucruri s-au intamplat si la baroul Brasov. Personal sunt total dezgustat, avand in vedere ca un anumit candidat scrie 3 randuri la o proba iar la alta primeste subiectele prin SMS si dupa afisarea rezultatelor nu numai ca este declarat admis dar si cu cea mai mare medie!!!!!!!!!!!!! Dar ce mai conteaza daca il cheama C............umva. Acesta a fost doar un mic exemplu. NU am rezolvat nimic dupa contestatie, nici in urma audientei la decan, oricum nici nu ma asteptam, doar am vrut sa ma conving de anumite lucruri......daca mai era nevoie.
Recent am incheiat un abonament la Connex, contractul obligandu-ma sa platesc abonamentul respectiv pe durata unui an de zile. Insa, era stipulata undeva o clauza potrivit careia "daca nu fac demersurile necesare (in scris si cu confirmare din partea operatorului) LA TERMEN (nu-mi amintesc exact cu cate zile inainte - 30 sau 60) contractul sa reinnoieste in mod tacit pentru INCA UN AN de zile, IN ACELEASI CONDITII", fapt care le da dreptul legal de a cere penalizari.
Cum se calculeaza termenul de prescriptie pentru un drept de creanta? Pentru neplata unei facturi in cazul unui contract de prestari servicii, data facturii neachitate este data de la care se calculeaza termenul de prescriptie de 3 ani ??? Multumesc!