avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate Mantescu

Activitate Mantescu

Mulțumesc. O zi minunata va doresc.

Cornel Vasile a scris:

Momentan nu este adoptata legea .. Senatul a fost primul for legislativ sesizat în acest caz. Documentul merge acum la Camera Deputaţilor pentru votul final.

Bună ziua a-și dori sa știu dacă angajatorul îmi poate acorda cele 2 zile pt investigatii medicale. Sant pensionata ,am pensie de invaliditate revizuibila din 2 în 2 ani și certificat de incadrare în grad de handicap gradul 3 mediu.Doresc sa știu dacă ma incadrez la cele 2 zile libere. De câte ori trebuie sa merg la anumite investigatii angajatorul îmi spune ca trebuie sa îmi iau zile din concediul de odihna. Țin sa menționez ca conform celor menționate mai sus conform actelor medicale am contract de munca cu 4 ore cu act adițional care mi se face din 2 în 2 ani conform deciziei medicale. Doresc sa știu la care articol de lege îmi da acest drept. Mulțumesc anticipat.

Mulțumesc pentru răspuns o zi minunata va doresc.
gi-jane2 a scris:

Politia nu are calitate sa stabilească dacă mama are sau nu, discernamant.
Mergeti la dgaspc sa întocmească un raport și apoi va puteți adresa instantei sa o puneți sub interdictie, sa ii deveniti tutore și în aceasta calitate sa ii administrați pensia, bunurile și sa o puteti îngriji chiar ducând-o la azil daca nu va puteti ocupa personal .

Bună dimineața. Am chemat politia pt ca a făcut scandal iar fratele meu care sa certat cu fiul meu fiind iar sub influenta băuturilor alcoolice. Pana acum eu aveam grija de mama mea .eu ii luam pensia și io duceam ii duceam mâncare și o ajutam cu treburi gospodărești aveam grija de ea. Dar politia când a întrebat-o cine vrea sa stea cu ea a zis ca fratele. Dacă organele competente au încredere în spusele unui om.cu o boala grava adică dementa atunci nu mai trăim într-o tara normala. Mi sa comunicat ca eu nu mai am voie pe acolo de către Politie și ca în cazul în care sant sunata de acest frate cu probleme cu alcoolul si alte probleme ale lui sa nu ma mai deplasez la domiciliul mamei sa sun politia.. Fratele are 2 dosare penale pe rol pt alcoolemia. Când a venit politia el sia sunat avocatul și politia a întrat în panica nu ia făcut nimic decât la luat la secție sa depună o declarație și el și fiul meu. Și i sa dat interdicție de 5 zile fiului meu. Eu am înțeles ce scrieți dar cred ca nu mam făcut înțeleasă. Mulțumesc pt răspuns. O zi minunata va doresc.

gi-jane2 a scris:

Dvs ce vreti de fapt, sa aveți grija de mama sau ce?
Politia nu se baga pt ca spre deosebire de dvs, desi niciunul nu aveti acolo domiciliul în acte, fratele locuiește acolo, dvs, nu. Chiar , de ce ati chemat politia?
Mergeti la dgaspc și semnalați problema ca în casa e un bătrân bolnav care se pare ca nu e îngrijit. Se va face ancheta sociala.

Cineva îmi spunea ca ma pot adresa autorități tutelare la adresa de domiciliu unde are adresa mama mea și eu. Ca să depun o sesizare despre problema mamei mele și cu problemele pe care le creează fratele meu care are probleme cu alcoolul și cu internări la psihiatrie.

Mantescu a scris:

Mulțumesc pt răspuns

Dapix a scris:

Va adresati oficial in SCRIS (nu verbal), la DGASPC - persoane varstnice, si la Primaria unde domiciliaza mama.
Actionati cat mai urgent.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pt răspuns

Dapix a scris:

Va adresati oficial in SCRIS (nu verbal), la DGASPC - persoane varstnice, si la Primaria unde domiciliaza mama.
Actionati cat mai urgent.

Am o întrebare fratele meu care sta cu mama mea dar nu are adresa la domiciliul ei poate și eu nu pot. Având adresa la domiciliul soțului. Țin sa menționez ca santem moștenitori în urma succesiuni făcute după decesul tatălui. Dacă el nu o îngrijește este recalcitrant și alcolic cu internări la spitalul de psihiatrie. Ce pot face ca ma amenință prin telefon și nu îmi mai da voie sa ma duc pe la ea. Ii cheltuie bani de pensie și alte venituri. Țin sa menționez ca mama are și un certificat de încadrare în grad de handicap grav cu diagnostic de demență. Ce pot face și unde ma pot adresa. Politia nu a făcut nimic de câte ori am chemat-o. Din contra mi sa spus ca nu mai am ce cauta acolo ca nu am adresa la mama mea dar nici fratele nu are adresa pe buletin la ea. Aștept un răspuns unde trebuie sa ma adresez și ce demersuri sa fac. Mulțumesc
Nu se rezolva nimic am depus mai mulți și nu sa întâmplat nimic. Sant toți mana în mana cu iei

Cornel Vasile a scris:

Puteti depune o sesizare la ITM.

Contractul colectiv de munca nu este cunoscut de angajați și nici pus la vedere. Când am cerut asa ceva mi sa comunicat ca nu este treaba mea. Și din zilele de concediu de odihna ni sau tăiat fără a fi anunțați. Mulțumesc anticipat

Cornel Vasile a scris:

1. Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Astfel:
Pentru sectorul privat, acordarea acestor zile trebuie sa fie prevazuta in cm aplicabil ori in reg.intern al angajatorului.

Pentru sectorul bugetar exista prevederi legale prin care sa beneficiati de un numar de zile de concediu plătit in cazul casatoriei. (pentru personalul contractual - HG 250/1992 sau OG 6/2007 - pentru functionarii publici sunt zile lucratoare).

2. Procedura - modul , cand etc. - de acordarea zilelor libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite, ar trebui sa se regaseasca in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Prin urmare, verificati daca este posibil ceea ce doriti dvs.

Câte zile libere se acorda la cununia copilului și la nunta dacă nu sant în aceiași luna și sant la distanta de câteva luni. Angajatorul mia comunicat ca pt cununia la starea civila am 3 zile. Iar pt nunta fiului mei la biserica nu mai am dreptul și ca trebuie sa îmi iau din concediul de odihna. Va rog să-mi trimiteți baza legala. Mi sa comunicat ca asa scrie în contractul colectiv de munca pe care eu nu lam văzut. Și mi sa comunicat ca eu nu am dreptul să-l vad. Va rog să-mi dați un răspuns. Mulțumesc