avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Activitate Maria-BiancaT

Activitate Maria-BiancaT

Contract de intretinere

Ce se intampla daca exista un contract de intretinere intre fiica si parinti cu rezervarea dreptului de uzufruct viager? Practic intretinatoarea intra in stapanirea de drept la semnarea contractului, dar de fapt intra dupa decesul parintilor. Cine va aparea proprietar la taxe si impozite, asociatie, contract de energie + gaze?
Garantie

Buna ziua,

Va contactez cu o intrebare referitoare la o lucrare de inchidere a balconului cu geamuri din sticla . Aceasta lucrare nu a fost executata corect si s-au chinuit de nenumarate ori pe baza garantiei sa repare, insa fara succes. Ba mai mult, vanzatorul a dat vina pe mine ca sunt problematica, deoarece e normal sa curga apa pe balcon, la orice tip de ploaie. Ce se poate face in acest caz? Mentionez ca as dori sa mi se faca o reducere de pret, intrucat lucrarea nu a fost executata corect si sa repar cu unii competenti sau sa primesc suma de bani inapoi si sa isi ia geamurile. De asemenea, s-a intervenit de minim 10 ori , deci e clar ca este o problema de la montaj.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Buna ziua,

Parintii mei in contractul de vanzare cumparare din 04.02.1991 au primit la subsol un loc cu o suprafata de 14.5 mp ( scrie : se atribuie cumparatorului in proprietate conform legii fondului funciar pe durata existentei constructiei , terenul aferent locuintei in suprafata de 14.5 mp respectiv cota indiviza de 1 % din teren ) . intrebarea mea este urmatoarea: se poate face cadastru pe acea suprafata sau cum poate fi atasata aceasta suprafata la noile contracte ? Multumesc
Presedintele a luat la cunostinta solicitarea vecinului si i-a spus sa faca rost de voturi (50+1) neaducand in vedere autorizatiile necesare. Mutarea usii este un moft al vecinului, care doreste sa isi mai monteze o a 2.a usa de la intrare, fara acordul locatarilor. Motiveaza ca usa e veche si miroase de la subsol..

w_v_w_v a scris:

Legea 196/2018
[ link extern ]
ART. 51
Adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște, cu acordul a două treimi din numărul
total al proprietarilor din condominiu, asupra oricărei acțiuni vizând modernizarea condominiului,
cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent aparținând
imobilului respectiv, adăugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de clădiri destinate
folosinței comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu condiția ca ea să fie conformă destinației
condominiului, cu respectarea legislației în vigoare.

Prin blocuri e plin de locatari "tampiti" care mai de care cu ideii.
Amplasarea usii pe lateral ar face usa mai mica si ar face sa cobori direct pe ;ateralul unor trepte.
Nu aveti presedinte sa il notifice pe respectivul cu ideii ?
Daca apoi un locatar se adreseaza inspectoratului de stat in constructii si primariei va fi amendat si el si asociatia.

La ce anume va referiti cand spuneti documente justificative? Autorizatiile necesare sau motivul pentru care se doreste aceasta schimbare?

ynocentta a scris:

Daca se obtin documentele justificative pentru interventia de schimbare pozitie usa de acces in parte comuna condominiu ,acestea urmeaza sa fie consemnate in cartea tehnica a constructiei

Va multumesc pentru raspunsul oferit. Aceasta modificare nu trebuie propusa in adunarea generala si supusa la vot? De asemenea, acesta schimbare necesita aprobarea tuturor proprietarilor sau doar 50 + 1?

POPA GHEORGHE a scris:

Trebuie intocmit proiect tehnic de catre o firma autorizata. In baza proiectului trebuie obtinute avizele necesare, inclusiv de la Inspectoratul de stat in ctii. si ISU. poate fi vorba de calcul de rezistenta necesar. Mutarea scarii pe lateral poate influenta rezistenta scarii de acces de la parter spre etaj.
Lucrarea se poate efectua numai daca se obtine la proiectul avizat si autorizatie de ctie. de la primarie.

Usa subsol de bloc

Buna seara,
Se da urmatoarea situatie: un vecin de bloc doreste sa mute usa de la subsol , pe lateralul scarii de acces. Se poate face aceasta mutatie? Din ce am citit eu , ar fi necesara o autorizatie de constructie, insa pe langa aceasta, ce mai este necesar? Este ok dpdv isu (inaltimea usii va fi mai mica)? A mai intampinat cineva aceasta situatie?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Ce autoritate competenta semneaza receptia finala?

POPA GHEORGHE a scris:

Receptia finala a blocului nu trebuia semnata daca dezvoltatorul nu a predat cartea tehnica. Responsabilitatea revine celor care au semnat receptia si luarea in folosinta a blocului.
Notitificati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, persoana/ persoanele care au semnat receptia/ preluarea, mentionand sa obtina cartea tehnica pentru a nu suferi consecintele materiale in urma unei actiuni in instanta.

Cartea tehnica nu ar fi finalizata. Am dat un email catre cei de la urbanism si mi-au transmis 2 articole din legea 10/1995 si in concluzie ca ar trebui sa ma adresez investitorului

ynocentta a scris:

Cartea tehnica a constructiei o puteti obtine direct de la serviciul urbanism din primaria care a emis autorizatia de constructie a imobilului si care detine intreg dosarul cu documente

Cartea tehnica a blocului
Buna seara, in urma cu 2 ani un bloc din cadrul unui ansamblu rezidential a fost dar in folosinta fara predarea cartii tehnice. De atunci si pana acum , au fost primite numai amanari din partea dezvoltatorului, iar asociatia de proprietari nu avanseaza catre autoritatile compotente pe motiv ca nu exista un termen legal stipulat in lege. Ce se poate face in acest caz? Blocul va iesi din garantie si sunt foarte multe probleme