avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere Ce se intampla daca exista un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere Ce se intampla daca exista un contract ...

Contract de intretinere

Ce se intampla daca exista un contract de intretinere intre fiica si parinti cu rezervarea dreptului de uzufruct viager? Practic intretinatoarea intra in stapanirea de drept la semnarea contractului, dar de fapt intra dupa decesul parintilor. Cine va aparea proprietar la taxe si impozite, asociatie, contract de energie + gaze?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:27, 29 Septembrie 2024
Buna ziua

Fiica are ceea ce se cheama "nuda proprietate".

Codul civil, la Art. 735. spune foarte clar: Cheltuielile şi sarcinile proprietăţii revin nudului proprietar.

Fiica este cea care va aparea ca proprietar la DGITL si la asociatie. Contractele pt energie electrica, gaze, internet si televiziune etc pot fi facute si pe numele altor persoane, nu neaparat a proprietarului (este nevoie insa de acordul proprietarului).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt.a nu avea surprize ulterioare îndepliniți -va obligația asumata prin contract,păstrați bonuri fiscale pt cheltuielile mai mari haine,încălțăminte,medicamente tratament medical etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plătește utilitățile și impozitul in cazul donației cu uzufruct? cyan cyan Dupa donarea unui apartament cu clauza de uzufruct viager trebuie schimbate contractele de furnizare utilități, ex. energie electrica, gaz, pe numele ... (vezi toată discuția)
Probleme uzufruct viager Bachus20 Bachus20 Buna ziua! Acum ~1 an am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, doamna respectiva fiind grav bolnava si avand nevoie de banuti pentru a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu rezerva dreptului de uzufruct viager PasatGeorge PasatGeorge Bună ziua. Vă supun atenției următoarea speță: În anul 2008 am încheiat un contract de vânzare-cumpărare, prin care am devenit proprietar asupra ... (vezi toată discuția)