avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate Sandu G

Activitate Sandu G

Am fost înșelat de cel de care am luat produsul, dar firmă de curierat mi-a cerut o adresă oficială de la Poliție către iei . E corect să o primească?

ynocentta a scris:

Dv ati fost "inselat de firma de curierat sau de catre cel de la care ati achzitionat produsul?
Firma de curierat a realizat numai transportul coletului fara a avea responsabilitate asupra continutului coletului

Am cerut

să primesc rambursarea sumei plătite la firma de curierat imediat după ce am achitat coletul pentru că am constatat că am fost înșelat .Firma de curierat a zis să merg la cea mai apropiată unitate de Poliție să cer o adresă oficială către iei din partea Poliției ,dar Poliția a zis că nu pot face asta. Firma de curierat maxim 3 zile pot reține banii fără această adresă oficială. Între timp am depus și plângere penală. Dar nu înțeleg cine are dreptate in privința adresei oficiale?
Multumesc frumos!

raluk0207 a scris:

Nu asta e motivul.
Ci faptul ca juridic nu e corect.
Nu s-a făcut partajul. Sunteți în continuare în indiviziune/coproprietate.
Nu au cum sa va dea individual pentru fiecare imobil în parte. Cui ii aparține și în baza a ce?

Casa are 1 etaj moștenit de mine iar parterul aparține soție unchiului

Sandu G a scris:

Eu am moștenit de la mama această jumătate, mama de la bunica, cealaltă jumătate o mostenit-o unchiul (fratele mamei) in același timp după succesiunea bunicii .Unchiul a făcut cadastru provizoriu și a vândut cu act vânzarea-cumpărare unui nepot și soția cu drept de uzufruct viajer .El e decedat, iar soția trăiește dar nu dorește să facă cadastru,nepotul așteaptă să între în drepturi ,dar după moartea soției menționate mai sus. Am vorbit amiabil cu ei și mă duc cu vorba.De aceea doresc să fac cadastru fără ei ,nu cer cheltuieli .Cum ies din indiviziune? CU cadastru provizoriu au făcut act vânzarea-cumpărare e in regulă?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Ii puteți chema in instanța pentru suportarea cheltuielilor de cadastrare. Nu înțeleg cum e casa împărțită in jumătate. De asemenea, s a procedat la ieșirea din indiviziune?

Eu am moștenit de la mama această jumătate, mama de la bunica, cealaltă jumătate o mostenit-o unchiul (fratele mamei) in același timp după succesiunea bunicii .Unchiul a făcut cadastru provizoriu și a vândut cu act vânzarea-cumpărare unui nepot și soția cu drept de uzufruct viajer .El e decedat, iar soția trăiește dar nu dorește să facă cadastru,nepotul așteaptă să între în drepturi ,dar după moartea soției menționate mai sus. Am vorbit amiabil cu ei și mă duc cu vorba.De aceea doresc să fac cadastru fără ei ,nu cer cheltuieli .Cum ies din indiviziune? CU cadastru provizoriu au făcut act vânzarea-cumpărare e in regulă?

Ii puteți chema in instanța pentru suportarea cheltuielilor de cadastrare. Nu înțeleg cum e casa împărțită in jumătate. De asemenea, s a procedat la ieșirea din indiviziune?

Casa e împărțită in jumatate vreau să fac cadastru în care trebuie să apară jumătate din pământul de sub casă, dar rudele nu vor să participe așa cum a cerut cadastristul .A zis gen cum se procedează la ceo ce locuiesc la bloc. CE SĂ FAC? AM nevoie de cadastru, pot sa-i chem în instanță?

nu inteleg cum s-ar putea efectua un cadastru pentru jumatate din casa, poate imi scapa mie ceva.

Pot să obțin în instanță dreptul de înainta cadastru pentru jumătate din casă moștenită având copropietari rude pentru cealaltă jumătate , ce nu vor să participe la cadastrare

Mama a

S-a împărțit când trăia mama ,eu mostenesc de la ea etajul, nepotul de la soțul mătușii prin act vânzarea-cumpărare ,.Și îmi sunt copropietari pe etaj,nu pot să fac cadastru fără ei. La cadastru a spus ceva de pământul de sub casă (cum e la bloc). Trebuie să depunem actele necesare cadastrarii in același timp, dar eu aș dori dacă se poate să nu mai depind de ei. Se comunică greu cu mătușa are probleme psihice, chiar și nepotul abia interacționează cu ea.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Nu mătușa. Ea este titularul dreptului de uzufruct. Celălalt proprietar (nud proprietar) este nepotul.
Întrebarea ar fi: sunteți sigur în indiviziune? Fiindcă atunci când spuneți „etaj pentru mine” și parterul pentru altcineva pare că ar fi fost deja împărțit.

Am moștenit de la părinți o casă cu 1 etaj pentru mine și parterul o mătușă cu drept de uzufruct viajer și un nepot proprietar. Vreau să fac cadastru și să ies din indiviziune la judecătorie. Pe cine chem în instanță?
Mulţumesc, am înțeles dar aș mai avea întrebare. Azi am fost la primărie am depus cerea pentru adeverințe având schițele și măsurătorile făcute în urmă cu 10 ani însă abandonînd demersul pentru acest cadastru, primărie a zis să mă duc la biroul de cadastru fiind schița veche,iar cel de cadastru s-a mirat de raspunsul primărie. In acest timp pe proprietate nu au avut loc modificări .Deci că să înțeleg mai bine trebuie cate o adeverință petru fiecare bucată de pământ (construcție) și e cam bătaie de cap pentru primărie.