avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenesc o casă cu un etaj in comun cu o rudă. Eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenesc o casă cu un etaj in comun cu o rudă. Eu dețin etajul ...

Mostenesc casă cu 1 etaj in comun cu o rudă .Eu dețin etajul și el parterul. VREM SĂ facem cadastru. Ce acte ne trebuie pentru adeverințe emise de primărie? Le putem solicita individual sau în comun?
Cel mai recent răspuns: Sandu G , utilizator 15:55, 12 Noiembrie 2022
Cat timp nu ați făcut partajul și sunteți în indiviziune, se eliberează la comun.
Mulţumesc, am înțeles dar aș mai avea întrebare. Azi am fost la primărie am depus cerea pentru adeverințe având schițele și măsurătorile făcute în urmă cu 10 ani însă abandonînd demersul pentru acest cadastru, primărie a zis să mă duc la biroul de cadastru fiind schița veche,iar cel de cadastru s-a mirat de raspunsul primărie. In acest timp pe proprietate nu au avut loc modificări .Deci că să înțeleg mai bine trebuie cate o adeverință petru fiecare bucată de pământ (construcție) și e cam bătaie de cap pentru primărie.

Nu asta e motivul.
Ci faptul ca juridic nu e corect.
Nu s-a făcut partajul. Sunteți în continuare în indiviziune/coproprietate.
Nu au cum sa va dea individual pentru fiecare imobil în parte. Cui ii aparține și în baza a ce?
Multumesc frumos!

raluk0207 a scris:

Nu asta e motivul.
Ci faptul ca juridic nu e corect.
Nu s-a făcut partajul. Sunteți în continuare în indiviziune/coproprietate.
Nu au cum sa va dea individual pentru fiecare imobil în parte. Cui ii aparține și în baza a ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am moștenit de la părinți o casă cu 1 etaj pentru mine și ... Sandu G Sandu G Am moștenit de la părinți o casă cu 1 etaj pentru mine și parterul o mătușă cu drept de uzufruct viajer și un nepot proprietar. Vreau să fac ... (vezi toată discuția)
Pot să obțin în instanță dreptul de înainta cadastru pentru ... Sandu G Sandu G Pot să obțin în instanță dreptul de înainta cadastru pentru jumătate din casă moștenită având copropietari rude pentru cealaltă jumătate , ce nu ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune alexko86 alexko86 Buna ziua, detin un apartament intr-o vila care are in componenta 4 apartamente. Din cele 4 apartamente, 3 sunt proprietate particulara si unul este al ... (vezi toată discuția)