avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am moștenit de la părinți o casă cu 1 etaj pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am moștenit de la părinți o casă cu 1 etaj pentru mine și ...

Am moștenit de la părinți o casă cu 1 etaj pentru mine și parterul o mătușă cu drept de uzufruct viajer și un nepot proprietar. Vreau să fac cadastru și să ies din indiviziune la judecătorie. Pe cine chem în instanță?
Cel mai recent răspuns: Sandu G , utilizator 14:46, 18 Iunie 2022
Buna ziua,

In cadrul litigului de ieșire din indiviziune calitatea procesuala pasiva, pârâtul, o are celălalt coproprietar, in cazul dumneavoastră Mătușa.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Nu mătușa. Ea este titularul dreptului de uzufruct. Celălalt proprietar (nud proprietar) este nepotul.
Întrebarea ar fi: sunteți sigur în indiviziune? Fiindcă atunci când spuneți „etaj pentru mine” și parterul pentru altcineva pare că ar fi fost deja împărțit.
Mama a

S-a împărțit când trăia mama ,eu mostenesc de la ea etajul, nepotul de la soțul mătușii prin act vânzarea-cumpărare ,.Și îmi sunt copropietari pe etaj,nu pot să fac cadastru fără ei. La cadastru a spus ceva de pământul de sub casă (cum e la bloc). Trebuie să depunem actele necesare cadastrarii in același timp, dar eu aș dori dacă se poate să nu mai depind de ei. Se comunică greu cu mătușa are probleme psihice, chiar și nepotul abia interacționează cu ea.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Nu mătușa. Ea este titularul dreptului de uzufruct. Celălalt proprietar (nud proprietar) este nepotul.
Întrebarea ar fi: sunteți sigur în indiviziune? Fiindcă atunci când spuneți „etaj pentru mine” și parterul pentru altcineva pare că ar fi fost deja împărțit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să obțin în instanță dreptul de înainta cadastru pentru ... Sandu G Sandu G Pot să obțin în instanță dreptul de înainta cadastru pentru jumătate din casă moștenită având copropietari rude pentru cealaltă jumătate , ce nu ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza? vicar vicar Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Parintii tataului meu au o locuinta la bloc( bunicul meu a murit cu mult timp in urma,bunica de aproape 1 ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,taxe edy77 edy77 Buna ziua , am mostenit o jumatate de casa de la o matusa ,celalalt jumate o detine sotul ei cu uzufruct viajer, intrebarea mea este urmatorul , trebuie sa ... (vezi toată discuția)