avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire indiviziune

Buna ziua,
detin un apartament intr-o vila care are in componenta 4 apartamente. Din cele 4 apartamente, 3 sunt proprietate particulara si unul este al primariei.
Am discutat cu ceilalti 2 vecini pentru cedarea dreptului asupara podului.
Intrabarea este: Pentru iesirea din indiviziune a celor 3 apartamante se poate face o cerere la primarie si in functie de suprafetele apartamentului sa se faca schita cadastrala sau este necesara o actiune judecatoreasca.

Va multumesc.
Alex
Cel mai recent răspuns: alexko86 , utilizator 10:32, 25 Octombrie 2016
din ce scrieti in prim parte de mesaj, pare ca deja apartamentele sunt partajate, adica nu este nici unul care sa apartina in indiviziune unor proprietari pe imobilele lor, ci numai pe pod, care este proprietate comuna prin destinatie...
ce vreti de fapt? sa cumparati dvs. podul?
Apartamentele sunt partajate. Podul este comun,parter si etaj 1si as dori sa am dreptul asupra podului, cat mi se cuvine pentru cele 3 apartamente, pentru al putea amenaja. Pentru cedarea de catre vecini am facut lucrari de izolatie, reparatie acoperis si amenajari exterioare.

Multumesc
trebuie sa discutati cu Primaria, sa vedeti daca este posibila din punctul lor de vedere o partajare a podului in natura si prin accord comun, sau daca e posibil sa va vanda dvs. cota lor de pod.
Daca nu va intelegeti amiabil cu primaria si sa incheiati un act notarial singura, soluitie ramane iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca.
Va multumesc,
am sa depun o cerere si voi vedea cum decurge. Am sa scriu rezultatul aici, poate cineva are aceeasi problema si cauta raspunsuri.

Va multuemsc,
Alex

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune mansarda si gradina DoamnaIlenus DoamnaIlenus Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune pod MariusVidan MariusVidan Buna ziua, Avem urmatoarea problema, Locuiesc in zona centrala si detin 2 apartamente de 120mp respectiv 25mp. Ambele legate intre ele. Deasupra noastra e ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog! anacu anacu Sunt proprietar al unui apartament intr-un imobil format din 2 apartamente, unul la parter si celalat la etaj. avand intrari separate. In conformitate cu v-c ... (vezi toată discuția)