avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune pod
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune pod

Buna ziua,

Avem urmatoarea problema, Locuiesc in zona centrala si detin 2 apartamente de 120mp respectiv 25mp. Ambele legate intre ele. Deasupra noastra e un pod pe care l-am amenajat si am locuit timp de 7 ani. Acum ne-am trzit cu o reclamatie de la primarie formulata de vecini legata de ilegalitatea mansardei si lipsa unei autorizatii de constructie. Am dorii sa facem o iesire din indiviziune fortata , avand in vedere ca vecini nu vor agreea nici un fel de intelegere sau acord. Cota noastra indiviza e cea mai mare din intregul imobil. Care sunt optiunile noastre si cat ar putea dura un astfel de proces? In acest timp mai putem folosi podul , aceasta fiind un bun comun?
Multumesc,
Nu se poate face iesirea din indiviziune in cazul dvs. deoarece partile comune dintr-un bloc de locuinte se afla in proprietate in cota indiviza perpetua si fortata.

In al doilea rand, nu aveti acte de proprietate pe acel pod construit, pentru a putea face o iesire din indiviziune.

Actele de proprietate stau la baza actiunii de iesire din indiviziune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune pentru un pod al unei case in care sunt 4 proprietari Adina Stoian Adina Stoian Am cumparat un apartament intr-un bloc cu 1 etaj si 4 apartamente. In titlul de proprietate este specificat ca detinem si o cota de 30% din suprafata de ... (vezi toată discuția)
Mansardare rody54 rody54 Buna ziua Am si eu o intrebare referitoare la consecintele mansardarii.Locuiesc intr-o casa cu 6 apartamente.Cand s-a facut iesirea din indiviziune s-a facut ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)