avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mansardare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mansardare

Buna ziua
Am si eu o intrebare referitoare la consecintele mansardarii.Locuiesc intr-o casa cu 6 apartamente.Cand s-a facut iesirea din indiviziune s-a facut un partaj de folosinta al podului.Vecinul de la etaj vrea sa mansardeze deasupra apartamentului lui.A venit sa-i dau semnatura si as dori care sunt urmarile acestei semnaturi.Mentionez ca doreste sa ia din pod un spatiu mai mare de 5 ori decat cota indiviza comuna aferenta a luat si din holul din casa scarii o suprafata de 12mp .Eu nu am semnat deoarece nu mi se pare normal ca cineva sa ia din spatiul comun in mod gratuit iar in final si cota mea indiviza comuna va scadea.Dintr-o garsoniera a ajuns la un apartament cu 3 camere.Ce pot sa fac eu ?
Holul scarii reprezinta bun proprietate comuna fortata si perpetua , astfel incat pt a obtine o cota parte din acesta , e necesar acordul tuturor copartasilor.
Situatia este identintica cu cea a podului.
sa nu va exprimati nici un acord de vointa in acest sens , refuzati-l , intrucat pretentiile lui sunt abuzive
daca vecinul doreste acest lucru este in regula,dar sa-si mansardeze numai asupra apartamentului lui.Daca acest lucru nu e posibil, trebuie sa ia acordul celorlalti implicati.daca acestia nu doresc, el nu poate face mansardarea........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie mansarda ContSters147676 ContSters147676 Ce le mai trece prin cap unora! ca sa poata intabula mansarda au chemat o parte din vecini la notariat care au declarat ca cedeaza cota indiviza aferenta ... (vezi toată discuția)
Cum inceteaza dreptul de coproprietate fortata al unui imobil (curte comuna) achizitionat prin programul " prima casa" carmen_ carmen_ Buna, Nu demult am achizionat un imobil intr-o curte comuna, apartamentul se afla la etajul unei case, mentionez ca e singurul aparament de pe etaj. ... (vezi toată discuția)
Proprietari in bloc ai mansardei si ai casei scarii Liadore Liadore Sintem proprietarii unui mansarde(appartament la mansarda) situat intr-un bloc cu 3 locuinte. In Contract si in CF este specificata proprietatea asupra casei ... (vezi toată discuția)