avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Ma intereseaza

Activitate Ma intereseaza

Am o casa cumparata iar la parter am contract de comodat cu o firma pentru sediu si punct de lucru, cu dreptul de a subanchiria, la randul lor. Ei pot oferi contract de comodat pentru una dintre camerele lor pentru sediu social pentru un alt srl? Multunes anticipat
Eu stiu ca este legal daca proprietarul are domiciliu in alta unitate administrativa dar aici e vorba de aceeasi localitate, asta nu inteleg. Atata timp cat eu tot in comuna platesc ce importanta are daca am buletin pe strada 1 sau strada 3?

latka a scris:

Dacă aceasta prevedere este prevăzută printr-o hotărâre de consiliu local înseamnă că e legală. Multe localități procedează așa, astfel încât se trece doar o persoana pentru a doua proprietate (nu cea de domiciliu) considerata reședință.

Am o intrebare, poate ma ajuta cineva.
Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care deocamdata nu locuieste nimeni (speram sa vina baiatul cand termina facultatea peste cativa ani). Exista o hotarare a consiliului local prin care fiecare casa nelocuita TREBUIE sa plateasca pentru o persoana gunoiul, asa ca ne-am trecut la o locuinta eu si la una sotul. Acum de la primarie imi cer ca cel care e trecut la a doua locuinta sa isi schimbe cartea de identitate sau sa mai platesc o persoana la gunoi. Toate astea se intampla in acelasi, sat aceeasi comuna. Este legala aceasta abordare? Multumesc.
Ajutati-ma, va rog, cu raspuns la o intrebare.
Familia A, casatoriti legal, fara copii. Unul dintre soti decedeaza, parintii si fratii celui decedat renunta la orice pretentie in favoarea sotului supravietuitor. Dupa un nr de ani parintii sotului decedat mor la randul lor. Sotul din familia A, supravietuitorul are drept la mostenire dupa fostii socri? Multumesc.
Vânzare moștenire.
Suntem 3 frați și împreună, în mod egal mostenim de la părinți o casa și ceva pământ, totul la tara. Doi dintre noi vrem sa ne vindem partea, avem cumpărător pentru tot dar cel de-al treilea frate spune ca vrea sa ne cumpere el partea și refuza sa semneze vânzarea către altcineva dar nici bani sa ne cumpere părțile la prețul oferit de celalalt cumpărător nu are. Ce soluție am putea avea, având în vedere ca în timp casa se va degrada și își va pierde valoarea? Mulțumesc anticipat