avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Activitate Tzintzi

Activitate Tzintzi

Buna ziua, conform Articolul 33
(1) Înscrierile și radierile efectuate în cărțile funciare nu pot fi rectificate decât pe baza hotărârii instanței judecătorești definitive și irevocabile sau pe cale amiabilă, în baza unei declarații date în formă autentică, de titularul tabular, respectiv de titular, în baza unei documentații cadastrale.
In cazul in care doresc radierea dintr-o carte funciara privind revendicare imobiliara, la ce se refera documetatia cadastrala?
Da da, se calculează cu un procent de max 1.3% aplicat la o valoare. Dar prin HCL la acest procent s a mai adăugat un procent de 30%., nu știu pe ce baza.
Taxele și impozitele locale au fost majorate cu 13,8% în 2024, ținând cont că impozitele și taxele locale trebuie indexate anual ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior. Rata inflației pentru anul 2022 are valoarea de 13,8%, conform comunicatului Institutului Național de Statistică. Intrebarea mea este daca acest procent este maxim sau prin HCL se poate majora acest procent pentru persoanele juridice care detin cladiri nerezidentiale.
Buna ziua, in primul rand va multumesc pentru raspuns, in al doilea rand imi puteti detalia cum ati ajuns la suma de 833 lei. Asta inseamna ca valoarea maxima amortizata ii aprox 40.000 lei, masina fiind 40.000 euro.
Buna ziua, vreau sa achizitionez o masina pentru un cabinet stomatologic. Masina o achizitionez prin leasing financiar si are o valoarea de 40.000 euro. Voi achita un avand de 50%, restul se va achita in rate pe 2 sau 3 ani. Intrebare: care este valoarea pe care o pot amortiza si daca ratele de leasing sunt deductibile.
Va multumesc!
Bună ziua.Sunt medic stomatolog și dețin un cmi.Este posibil sa închei un contract de colaborare cu un medic stomatolog care are forma de organizarea srl?Multumesc