avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate Patysofy

Activitate Patysofy

Buna ziua am o nedumerire ....dacă copilul sa născut pe 3 Septembrie 2022 pe luna aferentă nașterii nu primește alocație ?
Daca nu vor sa imj dea decizia de suspendare a contractului de munca cum pot beneficia de indemnizatie crestere copil
Buna dimineața ...am fost oprit de RAR și in urma așa zisei verificări mi-a fost reținut talonul mașinii și permisul ..pot face o contestație Menționez ca in procesul verbal nu specifica și suspendarea permisului (pe o perioada de 90 de zile )am primit doar o dovada de circulație pt 15zile..va multumes
Dacă sunt la a treia naștere pot beneficia de ajutor de la stat?
Buna dimineața ma puteți învața cum sa fac apel?

latka a scris:

Citiți ce v-am scris anterior, aveți absolut toate informațiile, plus link la legea actualizata. Dovadă nu mai aveți cum să primiți, puteți să vă mai păstrați permisul, o perioada, dacă depuneți apel. Dacă pierdeți și la apel, în maxim 30 de zile de la pronunțare trebuie să-l predați.

Buna ziua revin cu intrebarea ,,,,azi am primit rezultatul ca am pierdut procesul pentru contestatie ...in cat timp trebuu sa predau permisul si daca pot obtine o dovada de circulatie fiindu-mi necesara la servici ..lucrez ca sofer distributie

latka a scris:

Ar trebui sa fiti mai clar in exprimare:
1. V-a fost retinut permisul in vederea suspendarii?
2. Ati depus plingere contraventionala si v-ati luat permisul inapoi conform art. 118 din OUG 195/2002 ?
3. Intrebarea se refera la ce se intimpla daca pierdeti procesul ? Raspunsul e tot la art. 118 :
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.

Definitiva poate fi hotarirea din prima instanta, dupa ce v-a fi comunicata acasa si nu depuneti apel in termen de 30 de zile, sau hotarirea din apel. Trebuie doar legalizata si cu ea veti preda permisul, in termenul de mai sus, ca sa nu luati inca 30 de zile suspendare.
[ link extern ]

Răspuns la discuția Șomaj

Nu știu ...nu știu nici dacă mi sa intrerupt contractul de munca încă figurez ca asigurat
Cornel Vasile a scris:

Cu ce articol v-a fost incetat c.i.m.?

Răspuns la discuția Șomaj
Buna ziua...dacă am lucrat 2ani am fost data afara și nu am semnat nici un document de suspendare a contractului și acum sunt însărcinată pot beneficia de șomaj și indemnizație creștere copil?
Buna ziua dacă am avut permisul reținut și am făcut contestație iar pe 6 Aprilie am termen la judecătorie e posibil sa îmi retina permisul și in cât timp trebui sa îl depun
Va multumesc ...

Cornel Vasile a scris:

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......