avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate tepes1

Activitate tepes1

Buna ziua, suntem trei frati care au mostenit de la parinti cateva suprafete de teren. Acum dorim sa facem succesiunea, iar terenul care am convenit sa il primesc eu este dat in arenda de parinti, inainte de decesul lor.

As dori sa aflu care ar fi posibilitatea rezilierii acestui contrat de arenda, in situatia in care nu este stipulata o clauza in contract ca acesta poate fi reziliat la decesul proprietarilor. Ce as putea face in acest caz ca sa intru in posesia terenului? Are actualul arendas dreptul la preemptiune, sa achizitioneze acest teren chiar daca eu nu sunt de acord?

Va multumesc anticipat!
Suntem patru frati mostenitori cu o masa succesorala formata din casa parinteasca si terenuri agricole.

Cei trei frati ai mei au conspirat impotriva mea, fara eu ca sa aflu sau sa ma instiinteze, ca doi dintre ei sa se mute in casa parinteasca iar celui de-al treilea sa i se cedeze in schimbul partii la casa teren agricol.

Am incercat in nenumarate randuri, de-a lungul a patru ani sa ii chem amiabil la partaj dar ei refuza categoric de fiecare data.

Am hotarat sa merg in instanta si as vrea sa stiu ce se va intampla cu casa din moment ce doi dintre frati deja locuiesc in ea(si au facut si anumite modificari fara sa ma instiinteze) de patru ani, iar cel de-al treilea frate se foloseste de terenurile agricole.

Eu vreau sa iau la partaj cota mea parte dar fratii nu sunt de acord.
Ce se va intampla in instanta in acest caz?

Va multumesc anticipat.
Va sunt recunoscator pentru opinii!
Va mulțumesc pentru opinie!
Aveți idee cât durează până se poate invoca uzucapiunea, in cazul in care ei deja locuiesc in casa părintească de 4 ani?
Ar avea sens sa înștiințez frații printr-o scrisoare pentru a ne intelege, înainte de a merge în instanță?
Am 3 frati care refuza sa facem partajul mostenirii, dupa decesul parintilor. Ei deja s-au mutat in casa parinteasca de cativa ani si se folosesc si de terenuri.
Care sunt termenii legali privitori la un eventual proces de uzucapiune din partea fratilor, din moment ce ei locuiesc in casa parinteasca de cativa ani si care sunt factorii care duc in aceasta directie? Cum pot sa opresc acest lucru si sa ii determin pe frati sa facem partajul? Au trecut deja 4 ani de la decesul ultimului părinte.

Pot sa angajez un avocat din afara judetului, sau este posibil doar din judetul in care sunt proprietatile?

Va multumesc anticipat
Va multumesc pentru opiniile dumneavoastra.

Taxa de timbru si onorariul avocatului se platesc la inceput integral sau pe etape?
Poate si un avocat din afara judetului in care ma aflu sa ma reprezinte? Ma poate reprezenta in instanta doar avocatul sau e necesar, in anumite momente, sa fiu si eu prezent sau sa fac o procura de imputernicire pentru alta persoana, in cazul in care nu ma voi afla in tara?
Buna ziua, suntem 4 frati mostenitori, cu certificat de mostenitor, dar nu este facut partajul din cauza neintelegerii intre frati.
Deja ceilalti 3 frati ai mei se folosesc de terenuri si de casa parintilor si chiar fac modificari la casa.

De fiecare data cand incerc sa discutam despre partaj ei incearca prin scandal sa ma intimideze ca eu sa renunt la partea care mi se cuvine.
Ce as putea sa fac in acest moment pana la partaj pentru ca ei deja s-au mutat in casa parinteasca, fac modificari la casa si nu vor sa faca niciun fel de discutii pentru intelegerea de partaj?

Daca ei fac modificari la casa, ei ar putea sa vina la momentul partajului sa invoce dovezi ca au facut imbunatatiri la casa, iar toate aceste aspecte vor fi in detrimentul meu fara ca fratii sa ma anunte? Ce pot sa fac ca sa ii opresc pana la partaj?

Va multumesc anticipat.
Încă sunt nelămurit pentru ca nu mi s-a mai întâmplat așa ceva vreodată. Dacă știam nu mai intrebam. Am menționat poliția pentru că din cercetările mele am înțeles că teoretic e mai eficient dacă plângerea se depune la parchet.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Mulțumesc pentru răspuns. Poliția nu trebuie sesizată?
Vecinii mi-au distrus gardul nou construit

Am construit un gard intre mine si un vecin, in urma unui conflict in care vecinul a facut abuz de violare a proprietatii, prin incercarea de a muta limita proprietatii, chiar dupa marcarile facute de topograf.
Am ridicat pana la urma gardul, fara sa ii fac plangere penala la mutarea limitei(stalpilor instalati de topograf) si dupa ce am ridicat gardul, la cateva saptamani am gasit gardul daramat, si clar lovit cu o masina sau impins aproape sa cada, smuls din fundatie.
Nu am dovezi sau martori oculari dar vecinul este singurul suspect din cauza ca nu mai am alti vecini in preajma care ar putea crea distrugerea.
Deasemeni tot in acest timp am gasit si masina lovita puternic cu aripa indoita.
Care ar fi actiunile corecte in acest caz?
Va multumesc anticipat.