Buna ziua, suntem 4 frati mostenitori, cu certificat de mostenitor, dar nu este facut partajul din cauza neintelegerii intre frati.
Deja ceilalti 3 frati ai mei se folosesc de terenuri si de casa parintilor si chiar fac modificari la casa.
De fiecare data cand incerc sa discutam despre partaj ei incearca prin scandal sa ma intimideze ca eu sa renunt la partea care mi se cuvine.
Ce as putea sa fac in acest moment pana la partaj pentru ca ei deja s-au mutat in casa parinteasca, fac modificari la casa si nu vor sa faca niciun fel de discutii pentru intelegerea de partaj?
Daca ei fac modificari la casa, ei ar putea sa vina la momentul partajului sa invoce dovezi ca au facut imbunatatiri la casa, iar toate aceste aspecte vor fi in detrimentul meu fara ca fratii sa ma anunte? Ce pot sa fac ca sa ii opresc pana la partaj?
Discutați cu un avocat.Vestea bună este că s a redus cu 50%taxa de timbru pt partaj.Trebuiesc notificați,eventual ceruta o contravaloare a lipsei de folosinta dacă nu va permiteți accesul etc.Variante sunt totul este sa va mobilizați și sa începeți demersurile legale..
Taxa de timbru si onorariul avocatului se platesc la inceput integral sau pe etape?
Poate si un avocat din afara judetului in care ma aflu sa ma reprezinte? Ma poate reprezenta in instanta doar avocatul sau e necesar, in anumite momente, sa fiu si eu prezent sau sa fac o procura de imputernicire pentru alta persoana, in cazul in care nu ma voi afla in tara?