avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintelegere intre frati si folosirea abuziva a masei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintelegere intre frati si folosirea abuziva a masei succesorale

Buna ziua, suntem 4 frati mostenitori, cu certificat de mostenitor, dar nu este facut partajul din cauza neintelegerii intre frati.
Deja ceilalti 3 frati ai mei se folosesc de terenuri si de casa parintilor si chiar fac modificari la casa.

De fiecare data cand incerc sa discutam despre partaj ei incearca prin scandal sa ma intimideze ca eu sa renunt la partea care mi se cuvine.
Ce as putea sa fac in acest moment pana la partaj pentru ca ei deja s-au mutat in casa parinteasca, fac modificari la casa si nu vor sa faca niciun fel de discutii pentru intelegerea de partaj?

Daca ei fac modificari la casa, ei ar putea sa vina la momentul partajului sa invoce dovezi ca au facut imbunatatiri la casa, iar toate aceste aspecte vor fi in detrimentul meu fara ca fratii sa ma anunte? Ce pot sa fac ca sa ii opresc pana la partaj?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
tepes1, utilizator
Cel mai recent răspuns: tepes1 , utilizator 21:19, 14 Octombrie 2024
angajati avocat specializat si intentati actiune de partaj in instanta.
Discutați cu un avocat.Vestea bună este că s a redus cu 50%taxa de timbru pt partaj.Trebuiesc notificați,eventual ceruta o contravaloare a lipsei de folosinta dacă nu va permiteți accesul etc.Variante sunt totul este sa va mobilizați și sa începeți demersurile legale..
Va multumesc pentru opiniile dumneavoastra.

Taxa de timbru si onorariul avocatului se platesc la inceput integral sau pe etape?
Poate si un avocat din afara judetului in care ma aflu sa ma reprezinte? Ma poate reprezenta in instanta doar avocatul sau e necesar, in anumite momente, sa fiu si eu prezent sau sa fac o procura de imputernicire pentru alta persoana, in cazul in care nu ma voi afla in tara?
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
tepes1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita sau nu? ContSters169673 ContSters169673 Dupa moartea mamei s-a facut succesiune dupa ea, tata, fiul si fica, fica care locuieste de cand s-a nascut pana in prezent in casa parinteasca. Tatal a vandut ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, costuri - notar vs. instanta livisa livisa Bun ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca dezbaterea succesiunii e mai ieftina in instanta sau la notar, conform noului cod civil, avand in vedere situatia ... (vezi toată discuția)
Fratii conspira impotriva mea inainte de partaj tepes1 tepes1 Suntem patru frati mostenitori cu o masa succesorala formata din casa parinteasca si terenuri agricole. Cei trei frati ai mei au conspirat impotriva mea, ... (vezi toată discuția)