avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate Mwei

Activitate Mwei

Aș vrea să feresc și copilul de un eventual divorț( să nu fie cazul) . Așa cum mi-ați expus, înseamnă ca să se cumpere pe familie (sot+sotie). Poate, un testament..., ceva...
Multumesc!
Mulțumesc!
Singura variantă ar fi să nu mă căsătoresc și să îmi vândă partea lui cu drept de uzufruct viager? Sau căsătoria, după ce se face actul de vânzare-cumpărare, cu specificația ca ce se achiziționează de către fiecare, să rămână în posesie?
Mulțumesc, din nou!
Buna ziua!
Doresc sa cumpar o casa, din banii obtinuti din vanzarea unui apartament, al carui unic proprietar sunt. Divortata, un copil, major.
Casa pe care doresc sa o cumpar are 2 proprietri, cote 1/2, fiecare.
Unul dintre proprietari este casatorit( actul este facut doar pe numele lui, desi este casatorit la momentul achizitionarii casei-intrebarea este: la intocmirea actului de vanzare-cumparare trebuie sa vina si sotia?), iar al 2-lea proprietar, divortat, 1 copil, major.
Ce forma de contract pot folosi, astfel incat sa imi pastrez calitatea de unic proprietar?
Mentionez ca, mai apoi, doresc sa ma casatoresc cu proprietarul actual al casei(cel divortat), si exista posibilitatea ca, dupa deces, copilul acestuia sa doreasca parte de mostenire. Alta avere nu am si doresc sa las copilului meu casa.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,
Doresc să vând apartament dobândit înainte de căsătorie după care, din banii dobândiți, să achiziționez o casă . Doresc să rămân unicul proprietar. Prin lege, se poate demonstra că acea casă e dobândită din banii pe apartament, dacă nu, ce se poate face? Am un copil, o fată care nu este căsătorită legitim. Un act de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere ar rezolva această problemă? Doresc să intentez și acțiune de divort concomitent cu vânzarea casei dar partajul implică procese și e de durată. Mulțumesc!