avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Ana-Maria85

Activitate Ana-Maria85

Bună ziua!
Va puteți adresa personal unui executor judecătoresc! Zi frumoasa!

monica_suslanescu a scris:

Buna ziua. In cazul unui proces de partaj cu decizie definitiva de la Tribunal argeș, pitesti pot apela la executor judecătoresc personal sau prin avocatul care m-a reprezentat in proces? Multumesc

Bună ziua! Cu hotărârea definitivă mergeți la un executor judecătoresc

Bună ziua
Din cunoștințele mele acea indemnizație se poate lua doar dacă ai muncit, poate va încadrați doar la șomaj (după terminarea liceului)

Ioana38281 a scris:

Am absolvit liceul în data de 27.05.2022, sunt însărcinată în 6 luni și urmează sa nasc undeva în data de 24 octombrie, vreau sa știu dacă pot lua acea indemnizație de creștere copil timp de 2 ani, deoarece am întrebat și la primărie și la șomaj când am fost sa depun actele pentru șomaj și nimeni nu îmi poate da indemnizația, fiecare îmi spune ca nu depinde de ei. Vreau sa știu dacă pot beneficia și unde trebuie sa merg. Mulțumesc!

(1) Partajul bunului proprietate comună pe cote-părţi se face în natură, proporţional cotei-părţi a fiecărui coproprietar.
(2) Bunurile care compun o unitate economică, un set sau o altă universalitate a cărei separare îi va reduce valoarea nu vor fi partajate în natură dacă cel puţin unul dintre coproprietari se opune unui asemenea mod de partaj.
(3) Dacă bunul proprietate comună pe cote-părţi este indivizibil ori nu este comod partajabil în natură, partajul se face prin:
a) atribuirea întregului bun, în schimbul unei sulte, în favoarea unui coproprietar sau în favoarea mai multor coproprietari, la cererea lor comună. În cazul mai multor cereri de atribuire care se contrazic reciproc, instanţa de judecată aplică dispoziţiile art.562;
b) vînzarea bunului în modul stabilit de coproprietari ori, în caz de neînţelegere, la licitaţie şi distribuirea preţului către coproprietari proporţional cotei-părţi a fiecăruia dintre ei, dacă niciunul dintre coproprietari nu a cerut atribuirea întregului bun sau dacă această cerere nu poate fi satisfăcută.
(4) În cazul în care unui dintre coproprietari îi este atribuită o parte reală (lot de atribuire) mai mare decît cota sa parte, celorlalţi coproprietari li se atribuie o sultă.
(5) În cazul divizării unui imobil, instanţa de judecată poate constitui un drept de servitute sau un alt drept real limitat pentru a permite folosirea corespunzătoare a bunului nou-format.
(6) Instanţa de judecată nu poate dispune un mod de partaj la care obiectează toţi coproprietarii.

Albero a scris:

Bine, bine și ce sant bunurile în natura? Ce categorie de bunuri, poate terenurile? Indivizibil?

Am uitat sa menționez că el nu a fost de acord cu cota de 25% și a cerut sa se constate o cota de 50%-50%
Bună seara! Va rog frumos să-mi dați un sfat, avocatele mele susțin că pârâtul nu trebuie să își dovedească cota(75%-25%).Este adevărat acest lucru? Doar eu ca și reclamant trebuie sa aduc dovezi în acest sens? Și există vreo baza legala prin care pârâtul poate fi obligat sa depună extrasele de cont curent din Marea Britanie?
Bună ziua! Ma puteți ajuta vă rog cu niște întrebări (interogatoriu) într-un proces de partaj bunuri comune? Cum trebuie să fie răspunsul "Da", "Nu", Nu știu "aceste întrebări sunt pentru reclamant.Pe lângă aceste răspunsuri, ai voie sau trebuie sa dai și explicații? Va fi pentru prima dată când mă voi afla într-o sală de judecată și am mari emoții!!
Cu respect!