avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate BiancaIoana95

Activitate BiancaIoana95

Locuiesc intr-un bloc in care cativa dintre proprietari inchiriaza. Unii dintre ei au 5 apartamente si toate sunt inchiriate in regim hotelier. Problema e ca vin tot felul de oameni in bloc, nu pot lasa geamul deschis vara pentru ca fumeaza tigari dupa tigari, altii se imbata si deranjeaza, altii dau petreceri.
Primaria spune ca nu au nevoie de autorizatie daca detin pana in 5 apartamente, insa chiar nu exista o cale legala prin care ii putem obliga sa nu inchirieze?
De ani de zile suntem bataia de jos a acelora care inchiriaza, sunt sfidatori la adresa noastra, nu ai cu cine discuta. In bloc e haos.
Nu stiu daca au autorizatie pentru inchiriere in regim hotelier, nu stiu daca au nevoie de asa ceva.
Se poate ataca pe cale legala, prin sesizari la institutii pentru a-i obliga sa nu mai inchirieze apartamentele?
Multumesc!
Stimati cititori,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pe care sa il urmez in urmatoarea situatie: nr. meu de telefon este dat ca nr. de contact pentru livrari online de catre o alta persoana, din alta zonă a țării. În consecință, mă sună curierii de 2 sau 3 ori pe săptămână și mi se trimit SMS-uri cu referire la acele colete comandate de acea persoană. Acest lucru pe mine ma deranjeaza.

Am adresa si numele persoanei, am incercat sa iau legatura cu persoana prin intermediul facebook-ului si ma ignora total, chiar daca i-am vorbit foarte politicos.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc frumos pentru îndrumare. Am făcut la DSP si au redirectionat si dumnealor înspre Garda de Mediu, pe motiv ca nu este de competenta dumnealor, dar voi încerca să abordez problema așa cum m-ați sfătuit dumneavoastră.
Multumesc tare, tare mult!

POPA GHEORGHE a scris:

Sesizati Agentia teritoriala de mediu si DJSP (pentru disconfortul creat si riscul pentru sanatatea membrilor familiei dvs.) in scris, cu nr. de inregistrare/ data (sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) si solicitati raspuns scris conform prevederilor OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Daca nu primiti raspuns scris cu actiunile intreprinse/ masurile dispuse (cu termen de realizare) in termen de 30 de zile de la primirea sesizarii dvs. puteti deschide actiune in contencios administrativ conform prevederilor Legii nr. 554/ 2004 impotriva institutiilor statului.

Buna ziua

Ma confrunt de ani de zile cu o situatie, pe cat de banala la prima vedere, pe atat de deranjanta. Vecinul meu a montat cosul de fum de la centrala la 60 cm de gardul meu si datorita curentilor dominanti (nu numai datorita presiunii atmosferice, nu e o situatie temporara, ci una permanenta), tot fumul de la gazele espate vine in curte. Tot pentru ca e atras de curenti. Daca l-ar fi amplasat altundeva sau daca l-ar fi inaltat, nu se intampla asa ceva.
Am incercat de multe sa rezolvam pe cale amiabila, dar orice incercare s-a incheiat cu injurii din partea lor.
Am scris la Garda de Mediu, ISU, dar cu toate ca sunt constienti ca nu e bun amplasamentul, nu isi fac de lucru. Ei vin, constata si pleaca iar noi induram fumul vecinului.
Va rog sa imi spuneti ce putem face.
Multumesc anticipat!