avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelacandea

Activitate mihaelacandea

Sotul meu si fratele lui au facut succesiune dupa parinti ( cumnata mea sora lor a renuntat la mostenirea dupa parinti),am ramas eu si cumnata .Intrebarea mea era daca eu prin atacarea testamentului mai primes ceva si din parte cumnatului decedat.

gi-jane2 a scris:

pai, sotul nu mai avea nimic decat averea de la parinti? nu mai avea nimic, nu mai aveti bunuri in comun?

Va rog să-mi explicati mai pe indelete,mi sa spus k doar ea este beneficiara parti lui.
Bună ziua ,sotul meu (decedat acum) avea un frate si o sora,fratele făra mostenitori( sotie ,copii) ia dat prin testament surori lui partea din avere parintilor.Eu pot ataca testamentul,pot cere reductia testamentara multumesc.
UNCHIUL NU MAI AVEA IN VIATA DECAT SORA LUI SI EU NEPOATA
Buna ziua ,am si eu o nelamurire;Am avut un unchi fara mostenitiri,care a numit_o pe sora lui legatar universal printr_un testament.Intrebare mea este ;pot sa atac testamentul pentru ca eu sunt nepoata ,si conside ca sunt mostenitoare rezervatara.Va multumesc
pentru ca dupa intocmirea acelui testament ,unchiul sa imbolnavit si eu la m ingrijit
unchiul meu prin testament ia donat surori lui partea,eu nepoata de frate pot cere anularea lui.sau pot doar sa obtin o cota parte.multumesc.
Răspuns la discuția printul mostenitor
Persoanele sunt:,2 frati si o soră.Sora renuntatoare la mostenire,unchiul decedat care ia făcut testament pentru partea lui surori,si eu nepoata celuilalt frate.Intrebarea mea este:Dacă unchiul meu ia facut testament surori fără a avea ceva pe numele lui ,se ia in cosiderare la tribunal acel testament.După ce ia facut testamentul ,el sa imbolnavit,ea la abandonat si eu la-m ingrijit,ulterior mormantat.
Menționez ca a numite legatar in acel testament.Ăsi putea sa-l atac testamentu,și cum???Va multumesc.

irina.pricop a scris:

Faceti un topic separat si explicati si cine sunteti dvs. in poveste

mihaelacandea a scris:

Bună ziua ,și povestea mea este foarte incălcita,va rog să mă lamuriți.Mama decedată,la 6 luni decedeaza si tata,,sunt 3 frați.După tata unul dintr-e frati deschide la tribunal succesiunea pt că frați nu se înteleg.Doi o accepta ,al treille declară in instanța ca renunța la mostenirea dupa tata.Dupa 10 ani vine fratele renuntător și deschide succesiune după mama.Intr-e timp fratele renuntător face testament cu unul din frati mostenitori.Intrebarea este;dacă fratele mostenitor nu si-a trecut parte pe numele lui,testamentul este valabil.Mentionez că ce-l care a facut testamentul a dececat ,dosarul fiind inca pe rol,in cauza succesiuni dupa mama.Si o nepoata sa ocupat de el,păna la data decesului.Ce pot să fac să-i atac testamentul si să-i iau partea,pentru ca ma-m ingrijit de el,vă multumesc.

Răspuns la discuția printul mostenitor
Bună ziua ,și povestea mea este foarte incălcita,va rog să mă lamuriți.Mama decedată,la 6 luni decedeaza si tata,,sunt 3 frați.După tata unul dintr-e frati deschide la tribunal succesiunea pt că frați nu se înteleg.Doi o accepta ,al treille declară in instanța ca renunța la mostenirea dupa tata.Dupa 10 ani vine fratele renuntător și deschide succesiune după mama.Intr-e timp fratele renuntător face testament cu unul din frati mostenitori.Intrebarea este;dacă fratele mostenitor nu si-a trecut parte pe numele lui,testamentul este valabil.Mentionez că ce-l care a facut testamentul a dececat ,dosarul fiind inca pe rol,in cauza succesiuni dupa mama.Si o nepoata sa ocupat de el,păna la data decesului.Ce pot să fac să-i atac testamentul si să-i iau partea,pentru ca ma-m ingrijit de el,vă multumesc.