avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ,am si eu o nelamurire;Am avut un unchi fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ,am si eu o nelamurire;Am avut un unchi fara mostenitiri,care ...

Buna ziua ,am si eu o nelamurire;Am avut un unchi fara mostenitiri,care a numit_o pe sora lui legatar universal printr_un testament.Intrebare mea este ;pot sa atac testamentul pentru ca eu sunt nepoata ,si conside ca sunt mostenitoare rezervatara.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:50, 5 Octombrie 2022
Nu sunteti.
Mostenitorii rezervatari sunt: parintii unchiului, sotia unchiului si descendentii unchiului.
Dvs sunteti nepoata de frate/sora.
UNCHIUL NU MAI AVEA IN VIATA DECAT SORA LUI SI EU NEPOATA
nu aveti de ce ataca, nu sunteti mostenitor rezervatar, putea sa lase si cuiva de pe strada. daca nu avea mostenitori rezervatari ca au decedat sau nu a avut, nu inseamna ca deveniti dvs mostenitor rezervatar. Ati fi putut mosteni pe cale legala, dar v-a exclus prin testament.
Nu mai scrieti cu majuscule.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator

mihaelacandea a scris:

UNCHIUL NU MAI AVEA IN VIATA DECAT SORA LUI SI EU NEPOATA

Am inteles,
Daca unchiul nu avea mostenitori rezervatari (pe care vi i-am enumerat mai sus), putea sa lase testament oricui doreste.
Dvs nu sunteti mostenitor rezervatar. Nu aveti ce sa atacati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)