avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unchiul meu prin testament i-a donat surorii lui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unchiul meu prin testament i-a donat surorii lui partea, eu nepoata ...

unchiul meu prin testament ia donat surori lui partea,eu nepoata de frate pot cere anularea lui.sau pot doar sa obtin o cota parte.multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:02, 27 Septembrie 2022
nu, nu sunteti mostenitor rezervatar si daca unchiul era intreg la cap, nu aveti de ce cere anularea lui si nici reductiunea. Va trebui sa va resemnati
pentru ca dupa intocmirea acelui testament ,unchiul sa imbolnavit si eu la m ingrijit
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
testamentul nu e donatie. Nu am inteles daca i-a donat sau i-a facut testament,
Daca i-a facut testament si mai e in viata unchiul , mai exista sansa sa il revoce.
Daca i-a donat, sau a decedat, nu mai exista nicio sansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune (mostenire) rogoja-dumitra rogoja-dumitra BUNA ZIUA Am un testament autentificat de un notar public in anul 2009 Unchiul meu(fratele mamei mele) impreuna cu sotia lui, nu au avut copii, au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament ... Popescu Ana-Liliana Popescu Ana-Liliana Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament într-o zi,la diferența de 15 min se face la alta persoana apoi iar la 15 min se baga actele ... (vezi toată discuția)