avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiC2000

Activitate MihaiC2000

Am inteles, multumesc!
Atasez mai jos motivarea sentintei ca cererea mea a fost neintemeiata.

Astfel, instanța constată că, în condițiile în care, prin acțiunea introductivă, astfel cum a fost
precizată la termenul din data de ________ reclamantul nu a solicitat și dispunerea rezoluțiunii
judiciare a contractului încheiat între părți sau constatarea de către instanță a intervenirii
rezoluțiunii unilaterale sau convenționale, cu consecința repunerii părților în situația anterioară, ci
doar restituirea sumei de __________ reprezentând dublul arvunei penalizatoare, este lipsit de
fundament juridic demersul său judiciar de a solicita doar această restituire în temeiul
antecontractului de vânzare-cumpărare, întrucât numai în caz de desființare a convenției se
poate dispune obligarea părții în privința căreia angajamentul nu s-a executat la daune-interese.
Referitor la susținerile reclamantului privind culpa pârâtei în neexecutarea obligației sale de
încheiere a contractului de vânzare, acestea nu pot fi analizate în cererea de față, întrucât instanța
nu a fost învestită cu o cerere de rezoluțiune a contractului, astfel încât să analizeze culpa fiecărei
părți în neîndeplinirea propriei obligații asumate prin contract, ci reclamantul a solicitat direct
repunerea în situația anterioară, prin restituirea de către pârâtă a dublului arvunei penalizatoare.
Multumesc pentru precizari, am intelesce spuneti, numai ca problema apare in momentul in care statul prin lege impune obligativitatea asigurarii auto dupa care ne arunca in cusca hienelor din asigurari care nu inteleg nimic decat bani, bani si iar bani. Nu e ca si cand ar pierde bani pentru ca raporteaza profituri uriase an de an. Voi proceda in continuare asa cum am vazut ca se procedeaza in Romania cand vine vorba de lege. Am uitat deja de bun simtul si respectul pentru lege din Canada. Gata welcome to Romania! Zi frumoasa
Am carnet de conducere din 1990 in Romania.
In perioada 2000 - 2021 am fost plecat din tara in Canada, unde am avut carnet de conducere canadian. La intoarcere cand am reinoit carnetul romanesc politia mi-a cerut un "clean record" din Canada, si l-am facut rost (pe bani nu degeaba de la autoritatile canadiene.
Acum platesc asigurare auto ca un incepator pentru ca nu am avut continuitate de asigurare in Romania. Firmele de asigurari au o durere undeva si m-au trimis la o autoritate care gestioneaza aceste punctaje. Dragi romani, reveniti cu drag in Romania!!!!
Detin un PFA activ care a avut zero venituri si inactivitate in 2024.
Am lucrat tot anul 2024 la o multinationala ca angajat permanent deci am platit CASS.
Voi completa declaratia de venit 212 pentru 2024 ca de obicei, intrebarea este daca va trebui sa platesc 1980 RON adica 10% din 6 salarii minime chiar daca nu am avut activitate cu PFA in 2024?
Exista o schimbare in legislatie se pare care obliga PFA la plata CASS indiferent daca a avut activitate sau nu.
Multumesc pentru raspunsuri. Inchid acum aceasta conversatie care nu m-a ajutat cu nimic
Mulțumesc, dar e mult mai complicat.
Dezvoltatorul este pe mana cu primarul, notarul....care a făcut actele.
Justiția este disfuncțională, suntem la a zecea amânare, așteaptă șpagă și ei, na
Cum e de vina întotdeauna păgubitul.
Am avut acte notariale, cu amenzi prevăzute pentru nerespectare de termen de predare.
Lipsa de legislație, corupția întregului sistem nu poate crea o vina a cumpărătorului.
Multumesc pentru raspuns. Acum constructia este finalizata, apa, canal sunt racordate, exceptie face curentul electric. Am inteles ca nu putem intabula casa dar cat ne mai poate tine acesti imbecili in zona aceasta de semi legalitate? Ne vom muta in locuinta, vom instala panouri solare, si stam cu panoul de santier in gard si cu autorizatia de constructie reinnoita anual. Cat poate sa ne tina asa electrica? Nu putem obtine "certificatul de atestare a edificarii constructiei" de la consiliul local si intabula casa? Vrem sa platim impozit pe proprietate si nu putem face asta. Stat disfunctional. Va ajunge aceasta situatie la presa interne si internationala pentru ca merita autoritatile sa fie facute de rasul lumii.
De fapt era pe mana cu notarul, mare atentie la notari, ca ei sunt primul contact la antecontracte. Mergeti cu un avocat la notar, nu exista incredere. Sistem judiciar compatibil cu Europa
Detin o casa in faza de receptie a lucrarii, dar nu am racordare la electricitate. Sunt racordat la apa si canalizare, am autorizatie de constructie, acte proprietate teren, proiect inscris la urbanism, diriginte de santier. PUZ-ul prevede utilitati in zona, dar in realitate, electrica, romgaz isi bat joc de toata lumea, iar primaria nu se implica deloc.
Nu este vina mea ca primaria a inceput cu sfarsitul, a emis auturizatii de constructie fara utilitati in zona.
Vreau sa intabulez in vederea vanzarii imobilului, cum trebuie sa procedez?
Se poate face ceva pe cale juridica?
Multumesc