avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiC2000

Activitate MihaiC2000

9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezvoltatorul care cere asa mult ca avans nu este serios, construiaste cu banii clientilor, nu cu banii lui.
Indiferent ce clauze puneti in antecontract, ce penalitati daca nu termina la timp, nimic nu are nici o valoare, daca-i dati banii, nu-i veti mai vedea decat dupa ani de procese in care instantele dau castig de cauza dezvolattorului. Eu asta am patit, nu am de unde sa-mi recuperez banii, dezv spune ca nu are bani, instanta salta din umeri.
Propuneti dezv un avans de 10%. Daca nu accepta cautati alta casa!
Răspuns la discuția Santaj
Asta am si spus, am fost inselat de dezvoltator, proprietarul pamantului m-a santajat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
I-am platit terenul proprietarului, ca sa protejez investitia (casa). Dezvoltatorul a pierdut terenul pe care a construit dupa ce eu i-am platit 80% din valoarea intregii constructii, deci am platit si terenul aferent (sau macar o parte din el proportional) proprietarul terenului care a reziliat contractul cu dezvoltatorul trebuia sa se judece cu el cu dezvoltatorul, dar a ales sa ne santajeze tot pe noi pe clientii aceluiasi dezvoltator. "Cumparati terenul de la mine cu cat vrea eu sau va daram casele de pe terenul meu". Nu inteleg care este vina mea aici? Sistemul de justitie din Romania pare ca-i favorizeaza pe acesti escroci organizati sa insele. Vedeti cazul Nordis!
Multumesc pentru raspuns.
Totusi nu ati specificat cu cine sa ma judec?
Discuție Santaj
Cum se poate proba santajul cu sanse de reusita in instanta?
Dezvoltatorul mi-a vandut o casa cu antecontract de vanzare-cumparare, apoi nu si-a respectat termenul de predare cu un an. Apoi si-a pierdut dreptul de proprietate asupra terenului pe care a construit casa prin rezilierea contractului cu proprietarul terenului pentru neplata. Proprietarul terenului ne-a contactat ne-a santajat sa cumparam terenul la un pret dublu pentru ca acum avem o casa construita deja pe un teren care este al lui.
Cum se poate proba santajul in acest caz?
Multumesc
Am inteles, multumesc!
Atasez mai jos motivarea sentintei ca cererea mea a fost neintemeiata.

Astfel, instanța constată că, în condițiile în care, prin acțiunea introductivă, astfel cum a fost
precizată la termenul din data de ________ reclamantul nu a solicitat și dispunerea rezoluțiunii
judiciare a contractului încheiat între părți sau constatarea de către instanță a intervenirii
rezoluțiunii unilaterale sau convenționale, cu consecința repunerii părților în situația anterioară, ci
doar restituirea sumei de __________ reprezentând dublul arvunei penalizatoare, este lipsit de
fundament juridic demersul său judiciar de a solicita doar această restituire în temeiul
antecontractului de vânzare-cumpărare, întrucât numai în caz de desființare a convenției se
poate dispune obligarea părții în privința căreia angajamentul nu s-a executat la daune-interese.
Referitor la susținerile reclamantului privind culpa pârâtei în neexecutarea obligației sale de
încheiere a contractului de vânzare, acestea nu pot fi analizate în cererea de față, întrucât instanța
nu a fost învestită cu o cerere de rezoluțiune a contractului, astfel încât să analizeze culpa fiecărei
părți în neîndeplinirea propriei obligații asumate prin contract, ci reclamantul a solicitat direct
repunerea în situația anterioară, prin restituirea de către pârâtă a dublului arvunei penalizatoare.
Multumesc pentru precizari, am intelesce spuneti, numai ca problema apare in momentul in care statul prin lege impune obligativitatea asigurarii auto dupa care ne arunca in cusca hienelor din asigurari care nu inteleg nimic decat bani, bani si iar bani. Nu e ca si cand ar pierde bani pentru ca raporteaza profituri uriase an de an. Voi proceda in continuare asa cum am vazut ca se procedeaza in Romania cand vine vorba de lege. Am uitat deja de bun simtul si respectul pentru lege din Canada. Gata welcome to Romania! Zi frumoasa
Am carnet de conducere din 1990 in Romania.
In perioada 2000 - 2021 am fost plecat din tara in Canada, unde am avut carnet de conducere canadian. La intoarcere cand am reinoit carnetul romanesc politia mi-a cerut un "clean record" din Canada, si l-am facut rost (pe bani nu degeaba de la autoritatile canadiene.
Acum platesc asigurare auto ca un incepator pentru ca nu am avut continuitate de asigurare in Romania. Firmele de asigurari au o durere undeva si m-au trimis la o autoritate care gestioneaza aceste punctaje. Dragi romani, reveniti cu drag in Romania!!!!
Detin un PFA activ care a avut zero venituri si inactivitate in 2024.
Am lucrat tot anul 2024 la o multinationala ca angajat permanent deci am platit CASS.
Voi completa declaratia de venit 212 pentru 2024 ca de obicei, intrebarea este daca va trebui sa platesc 1980 RON adica 10% din 6 salarii minime chiar daca nu am avut activitate cu PFA in 2024?
Exista o schimbare in legislatie se pare care obliga PFA la plata CASS indiferent daca a avut activitate sau nu.