avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Activitate irinucairinuca23

Activitate irinucairinuca23

Bună ziua! Va rog, sa ma ajutați cu o informație!
Cine se ocupă cu intretinerea/curățarea aerisirilor la bloc, etaj 4/4.? Este în atribuțiile asociației sau trebuie sa ma ocup personal în regim privat ? MULȚUMESC ANTICIPAT!
Bună seara!
Sunt proprietara apartament la bloc etaj 4/4.
Bucătăria este lipită de dormitorul apartamentului vecin. Apartamentul vecin nu este încălzit de 2 ani (vecinul este decedat, soția dumnealui la o instituție de îngrijire, fiul nu poate vinde momentan). S-realizat hidroizolare în vara 2022. De 2 ani apare igrasie în bucătărie (curge si apa pe pereți), hol, sufragerie , baie, mucegai care necesită îndepărtare periodic, În sufragerie am de mulți ani izolație interioară, iar blocul este izolat ext.
Vă rog , există legislație care să oblige la încălzirea apartamentului vecin? Ce pot face în această situație? Menționez că mucegaiul a atras probleme respiratorii, mirosul și umiditatea sunt continui. Aerisirea nu rezolvă situația.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri
Răspuns la discuția IMPORTANT!
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt!
Discuție IMPORTANT!
Buna ziua !
Sunt proprietara al unui ap la etajul 4/4. Acum se face lucrare de hidroizolatie la membrana. Asociatia nu a aprobat si termoizolatia in acelasi timp si nici repararea aticului. Inlocuirea aticului o platesc de nevoie doar eu pt ca pasarile distrug polistirenul de la termoizolatia peretelui exterior..(o portiune de tabla veche este lipsa) De asemene asociatia a zis sa platesc in paticular si termoizolatia membranei , daca vecinul alaturat e de acord , pt a nu fi probleme cu scurgerea.(fiecere de la etaj 4 sa ne platim individual) Costul termoizolatiei este f mare, vecinul iar nu mai doreste termoizolatia. Asociatia a fixat rate lunare la fiecare apartament pt hidroizalie, iar unii nu isi permit nici aceasta si s a specificat ca se vor plati penalizari .
La iarna iar se va face f mare condens, broboane de apa , mucegai, apartamentul meu se degradeaza si nu stiu cum sa primesc aprobarea de izolare termica a anvelopei, lucrare la ale carei costuri sa perticipe toate apartamentele de pe tronsonul meu ( respectiv sub ap meu).
VA ROG UN RASPUNS !
Multumesc anticipat!