avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate spbiancg

Activitate spbiancg

Bună ziua! Am o situație legată de restituirea garanției de la chirie. La 1 iulie am încheiat un contract de închiriere cu proprietarii în care una dintre clauze era faptul ca dacă aș pleca mai devreme de 6 luni, garanția nu va mai fi returnată. La sfârșit de noiembrie după ce am plătit chiria integrală pentru decembrie, i-am anunțat ca voi pleca de la 1 ianuarie dar ca aș dori să predau cheie și apartamentul cu 8 zile înainte, pentru ca oricum nu aș fi stat acolo, fiind sărbătorile. Ei au adus un contract de predare cu data de astăzi, 23 decembrie și nu am observat. Acum nu vor să îmi restituie garanția invocând clauza din contract și ca practic am încetat contractul cu 8 zile mai devreme. Este vreun temei legal pentru acea clauză? Mulțumesc!
Discuție Card companie
Card companie
Buna ziua! As avea nevoie de o mica clarificare. In luna mai, anul curent ne-am mutat in chirie si am facut un contract pe 1 an, cu 700 euro pe luna. Acum doua saptamani am primit un e-mail de la doamna care il reprezinta pe proprietar cum ca din ianuarie chiria se va ridica la 800 de euro, in conditiile in care in apartament sunt cateva chestiuni care ne deranjeaza si am rugat sa se rezolve (fara a se face ceva in acest sens din partea proprietarilor). Intrebarea mea ar fi daca se poate rupe contractul fara a pierde cei 1400 euro garantie (se specifica in contract faptul ca daca acesta se incheie mai devreme de 1 an, se va pierde garantia). Multumesc anticipat!
Deci în situația mea exactă, deși angajatorul ma presează pentru cele 20 de zile de preaviz, nu este nevoie să le completez.

Cornel Vasile a scris:

Încetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba, potrivit art.31 alin.3 C.mun , nu necesita preaviz.

Încetarea c.i.m prin demisie , art.81 C.min., se poate face cu sau fără preaviz.

Bună ziua! Sunt angajată pe perioadă nedeterminată însă doresc sa îmi dau demisia din cauza unor neînțelegeri. Cele 90 de zile ale perioadei de probă încă nu s au încheiat. Este obligatoriu să existe acele 20 de zile de preaviz.
Răspuns la discuția Permis suspendat
Exact asa intuiam si eu dar aveam nevoie de confirmare. Multumesc frumos pentru ajutor!
Buna ziua! Mi a fost suspendat permisul pentru o perioada de 60 de zile pentru neacordare de prioritate in intersectie, insa fara a se solda cu avarierea vreunui vehicul. Trebuie sa sustin acel test 13/15? Mentionez ca am mai putin de un an de la obtinerea pemisului deci nu mi se acorda reducerea de 30 de zile.