avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie schimbata pe perioada contractuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie schimbata pe perioada contractuala

Buna ziua! As avea nevoie de o mica clarificare. In luna mai, anul curent ne-am mutat in chirie si am facut un contract pe 1 an, cu 700 euro pe luna. Acum doua saptamani am primit un e-mail de la doamna care il reprezinta pe proprietar cum ca din ianuarie chiria se va ridica la 800 de euro, in conditiile in care in apartament sunt cateva chestiuni care ne deranjeaza si am rugat sa se rezolve (fara a se face ceva in acest sens din partea proprietarilor). Intrebarea mea ar fi daca se poate rupe contractul fara a pierde cei 1400 euro garantie (se specifica in contract faptul ca daca acesta se incheie mai devreme de 1 an, se va pierde garantia). Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:06, 23 Noiembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
in contract scrie si ca va ia chirie 700. notificati ca nu sunteti de acord cu marirea inainte de expirarea contractului
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat locatorul in contractul de locatiune a consemnat c/v chirie fixa,in perioada contractuala nu are temei legal sa modifice valoarea
Referitor la chestiunile care va deranjeaza,este temeinic si legal,ca solutionarea sa survina urmare informarii/notificarii oficiale a locatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie cu contract dar neinregistrat docatalin docatalin Buna ziua, vreau sa va relatez o chestiune: de 2 luni stau cu chirie, am facut un contract dar acesta este neinregistratla fisc, notar etc, este efectiv ceva ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Chirie sediu firma cornelia05 cornelia05 Buna seara! Am încheiat un contract de închiriere sediu societate in 2012 pe o perioada de 5 ani, cu o chirie de 500 euro. Cand am vizitat spațiul ... (vezi toată discuția)